La trei ani după ce a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, fostul primar al Craiovei şi actual parlamentar PP-DD, Antonie Solomon, a fost condamnat, ieri, la 3 ani de închisoare cu executare. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi afaceristul Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti. Judecaţi în acelaşi dosar, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 3 ani, iar directorul magazinului PIC din Craiova, Dragoş George Stancu, a primit 1 an şi 6 luni cu suspendare pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. Atât inculpaţii, cât şi procurorii DNA pot face recurs împotriva acestei sentinţe.
Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe 3 martie 2010, fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită 50.000 de euro de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova. Mai precis, pentru emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hipermarketul PIC din Craiova, precum şi pentru a înlesni emiterea unei aprobări privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat respectivul hipermarket, încălcând astfel legea.
Pe 19 martie 2010, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în judecată pe Solomon pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie. Împreună cu Antonie Solomon, care a fost arestat preventiv în perioada 3 martie – 8 septembrie 2010, procurorii i-au trimis în judecată şi pe Cornel Penescu, acuzat de dare de mită în formă continuată, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi directorul magazinului PIC din Craiova, Dragoş George Stancu, acuzat de dare de mită.
Judecarea dosarului pe fond a început la Tribunalul Argeş, de unde a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, iar pe 16 ianuarie dosarul a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca urmare a faptului că Antonie Solomon a devenit parlamentar.