Lopetegui, noul antrenor al lui Real Madrid

0
320

Real Madrid a anunţat că selecţionerul naţionalei Spaniei, Julen Lopetegui, va fi noul antrenor al echipei, după Cupa Mondială din Rusia. “Real Madrid anunţă că Julen Lopetegui va fi antrenorul primei echipe în următoarele trei sezoane. Julen Lopetegui se va alătura clubului după participarea echipei Spaniei la Cupa Mondială, după ce a pregătit naţionala în ultimii doi ani “, se arată pe site-ul oficial al campioanei Europei.

În vârstă de 51 de ani, fostul portar are un titlu ca jucător cu Real Madrid, în 1990, ca rezervă a lui Buyo. Lopetegui a apărat şi la FC Barcelona, în anii 90, fiind rezerva lui Carles Busquets, tatăl lui Sergio Busquets.

Lopetegui avut rezultate foarte bune pe banca naţionalelor de juniori ale Spaniei. În palmaresul său se află două titluri europene, la U19, în 2012, şi la U21, un an mai târziu, când Spania a învins cu 4-2 în finală Italia lui Devis Mangia.

La nivel de club, Lopetegui le-a antrenat pe Rayo Vallecano, Real Madrid B şi FC Porto. Tehnicianul basc îl va înlocui pe Zinedine Zidane, care a demisionat la scurt timp după ce a câştigat pentru a treia oară la rând Liga Campionilor.