Închisoare cu suspendare pentru tânărul care a jefuit casa de pariuri din centrul Craiovei cu pistol de jucărie

0
613

Marian Mădălin Boerică, tânărul de 24 de ani, din Craiova, care, la începutul lui martie, înarmat cu un pistol de jucărie, a intrat într-o agenţie de pariuri sportive din centrul Craiovei, a ameninţat-o pe angajată şi a fugit cu 7.000 de lei, a fost condamnat. El a recunoscut comiterea faptelor, a cerut să beneficiaze de reducerea limitelor de pedeapsă și a primit 3 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității, fiind pus în libertate. Hotărârea a fost luată de Judecătoria Craiova și nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunțat sentința lui Marian Mădălin Boerică, tânărul de 24 de ani din Craiova, autorul jafului cu pistol de jucărie de la casa de pariuri sportive din centrul orașului. Inculpatul, acuzat de tâlhărie calificată, a recunoscut comiterea faptelor și a cerut să fie judecat în procedura simplificată, cu reducerea limitelor de pedeapsă, astfel că a fost condamnat la primul termen de judecată. Instanța i-a aplicat o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să respecte o serie de obligații și 120 de zile de muncă în folosul comunității: „condamnă pe inculpatul Boerică Mădălin Marian, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. (…) Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere, pe o durată de 4 ani. (…) Impune inculpatului Boerică Mădălin Marian, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 zile. În temeiul art. 404 alin. 2 C.proc.pen., obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii va fi executată în cadrul Primăriei municipiului – SC Salubritate Craiova SRL sau în cadrul Primăriei Municipiului Craiova – Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ. (…) Constată încetată de drept măsura arestului preventiv a inculpatului Boerică Mădălin Marian. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Boerică Mădălin Marian, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 19/04.03.2018, emis de Judecătoria Craiova”, se arată în hotărârea instanței. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

A fost prins a doua zi după jaf

Reamintim că, vineri, 2 martie a.c., în jurul orei 22.45 poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un bărbat a pătruns într-o agenţie Superbet din centrul oraşului, în zona Unirea, a ameninţat-o pe angajată cu un pistol şi a fugit cu toate încasările, respectiv 7.000 de lei. Bărbatul nu avea faţa acoperită, iar echipa de cercetare, coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, a reuşit, sâmbătă după-amiază, să pună mâna pe autorul jafului. S-a stabilit că era vorba despre Marian Mădălin Boerică, de 24 de ani, din Craiova. Poliţiştii au descins la locuinţa acestuia, o cameră în căminul Liceului „Charles Laugier”, şi au găsit pistolul folosit în jaf, o armă din plastic, lucru pe care angajata agenţiei de pariuri nu avea, însă, cum să îl ştie. În plus, oamenii legii au găsit şi banii sustraşi de tânăr. Acesta a fost ridicat şi dus la sediul Poliţiei Municipiului Craiova pentru audieri şi le-a declarat oamenilor legii că sărăcia l-a împins să comită asemenea faptă. Nu are nici un fel de venituri, şi-a încercat norocul la muncă în străinătate, însă s-a întors acasă şi mai juca din când în când fotbal pentru echipa A.S. Voinţa Belcin, din Liga a V-a doljeană, la care este legitimat din anul 2015.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Dosarul a fost analizat în camera preliminară a Judecătoriei Craiova, iar instanța a dispus, pe 7 mai a.c., începerea procesului în acest caz, constatând legalitatea rechizitoriului și a probatoriului.