Fii tânăr antreprenor pentru viitor! Îndrăzneşte să fii cel mai bun!

0
312
John Gongwer

Absolvenţii cursurilor de formare profesională din cadrul proiectul „Dezvoltarea inovaţiei, creativităţii, responsabilităţii şi sustenabilităţii antreprenoriatului strategic românesc” au posibilitatea de a învăţa tainele inovării în afaceri de la expertul american în domeniu John Gongwer, care susţine în perioada 11-30 iunie, în cele şase centre regionale de formare înfiinţate în cadrul proiectului amintit, conferinţe pe tema inovaţiei în afaceri, urmate de workshop-uri interactive. Un astfel de eveniment s-a desfăşurat ieri şi la Craiova, la Muzeul Olteniei, având tema “Rolul inovării în crearea şi dezvoltarea de noi afaceri”.

Proiectul strategic ID  „Dezvoltarea inovaţiei, creativităţii, responsabilităţii şi sustenabilităţii antreprenoriatului strategic românesc” este implementat de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă în parteneriat cu Siveco Romania şi Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Cofinanţarea este asigurată de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3: Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, Domeniul Major de Intervenţie 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale. Proiectul este implementat pe o perioadă de trei ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013) şi se desfăşoară sub sloganul “Fii tânăr antreprenor pentru viitor!”.

“Un astfel de proiect vine să sprijine viitorii antreprenori în demersul lor de a-şi construi o carieră, de a fundamenta informaţii pe care le-au dobândit până în prezent şi de a-şi obţine independenţa financiară într-un mod responsabil, orientat către schimbare, inovaţie şi creativitate. Formarea resurselor umane este o componentă esenţială spre care trebuie să ne orientăm eforturile în vederea obţinerii performanţei în toate domeniile, în special în dezvoltarea culturii antreprenoriale”, a declarat  Cristina Catană-Bucă, manager proiect.

 

John Gongwer are o experienţă de douăzeci de ani în domeniul de consultanţă de management dar şi antreprenoriat în tehnologia informaţiei în Washington, D.C. şi Sillicon Valley. Deţine diplome de studiu la Universităţile Oxford şi Cambridge din Marea Britanie, unde cercetarea acestuia s-a axat pe strategiile de inovare disruptivă prin utilizarea tehnologiilor digitale colaborative. Primul său contact cu România datează din anii 2000, când a înfiinţat şi derulat un proiect de revitalizare comunitară în Valea Jiului (2000-2004). John a revenit în România în 2011 şi lucrează în prezent cu CRIDL prin intermediul laboratului său de inovaţie, iCatalyst.