Premierul Ciucă: Ceea ce am văzut la Alba îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse alimentare de calitate

0
329

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a vizitat astăzi Transavia, companie privată cu capital integral românesc ce are ca obiect de activitate producția și procesarea cărnii de pasăre.

În discuțiile avute cu managementul societății, premierul a apreciat modelul sustenabil de business, bazat pe bune practici și protocoale în lanțul de producție și distribuție, în măsură să asigure produse de calitate pentru consumatori.

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi oferă încredere că producătorii români sunt în măsură să asigure pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului ”Sprijin pentru România” este susținerea agriculturii și industriei alimentare, domenii strategice și cu pondere substanțială în economia românească.

”Am decis recent în Guvern să punem la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură de susținere a agriculturii și industriei alimentare, care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. Pentru a face performanță este nevoie de forță de muncă înalt calificată. Din acest considerent am susținut și a fost aprobată de Parlament o altă măsură a Programului ”Sprijin pentru România” prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară”, a menționat prim-ministrul Ciucă, în discuțiile cu reprezentanții Transavia.

Premierul a adăugat că va fi introdusă o altă măsură destinată încurajării procesării în România a materiei prime. În baza unei scheme de ajutor de stat ce urmează să fie aprobată de Guvern, fermierii vor avea la dispoziție 200 de milioane de euro, soluție legislativă ce va contribui la asigurarea necesarului pieței interne și la reducerea presiunii asupra stocurilor și prețurilor la alimente.

Măsurile destinate agriculturii și industriei alimentare incluse în pachetul ”Sprijin pentru România” au fost stabilite ca urmare a consultărilor cu fermierii, patronatele și sindicatele din agricultură.

Compania Transavia a investit în dezvoltarea sustenabilă a afacerii sale în România și  angajator cu peste 2300 de locuri de muncă directe.

Societatea are rol semnificativ în dezvoltarea economică locală și regională prin prioritizarea achizițiilor de la furnizori locali sau internaționali care au sediu și în România (aproximativ 90% dintre cei 1800 de furnizori), precum și prin localizarea fermelor în opt județe din țară.

Începând cu 2019, compania publică rapoarte de sustenabilitate și și-a asumat    standardele pentru a fi co-semnatară a Codului de Conduită al Uniunii Europene cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar.

Premierul este însoțit în vizita în județul Alba de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.