Cercul pedagogic al profesorilor de religie din județul Gorj, la Mănăstirea Lainici

0
502

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de miercuri, 11 mai, a avut loc Cercul pedagogic al profesorilor de religie din județul Gorj. Activitatea s-a desfășurat la Mănăstirea Lainici, reunind aproape 100 de cadre didactice la disciplina Religie. Alături de profesori s-au aflat: Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier al Sectorului Învățământ, Activități cu tineretul și Catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, care a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu; Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj și Pr. Prof. Ștefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu. Cu acest prilej, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de un sobor de preoți, alături de Arhim. Ioachim Pîrvulescu, starețul Mănăstirii Lainici. Răspunsurile la strană au fost date de Arhid. Prof. Nicușor Lăzărică și Corul Mănăstirii Lainici. Tema cercului pedagogic din acest an a fost: „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, Părintele profesor Ionuț Bordeiași susținând un referat pe această temă.

În cadrul evenimentului, Părintele Consilier Adrian Lupu a prezentat oferta educațională a Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, iar Părintele Director Ștefan Cristi Vătafu a prezentat oferta educațională a Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu.

„Îi felicităm pe toți colegii noștri profesori pentru activitatea desfășurată și totodată pe elevii care s-au întors cu premii de la Olimpiada Națională de Religie. Sunt premii importante, iar pentru întregul efort depus le transmitem felicitări elevilor și profesorilor coordonatori. Sunt rezultate frumoase, atât la etapa județeană, pentru care astăzi am înmânat diplomele, cât și la etapa națională, toți acești elevi remarcându-se printr-o implicare deosebită”, a precizat Părintele Inspector Neofit Stănciulescu.