Ştiinţa s-a calificat în finala Cupei României

0
571

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova 2-2

Au marcat: D. Buia 18, D. Paraschiv 29 / Ofosu 19, Tudorie 36.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Moga – Buleică (78 Ciul), Al. Băican (81 Misăraş), Copaci, Andr. Dragu – Prejmerean, Țegle – Mitrică (87 R. Vulpe), Buia, Gîrbiță (78 Cioiu)– D. Paraschiv (78 Bădăuţă). Rezerve: Bodea – Buturcă, Chelaru, V. Costea. Antrenor: Cristian Lupuț.

Universitatea Craiova: Pigliacelli –  Căpăţână, St. Acka, Bălașa, Mitran – Bic, Screciu (70 Mateiu) – Camara (70 V. Constantin), Fedele, Ofosu (70 Câmpanu) – Tudorie (58 Mamut). Rezerve: L. Popescu – M. Constantin, Nistor, Baiaram, Ivan. Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Arbitru: Rareş Vidican.

Universitatea Craiova s-a calificat în finala Cupei României, în care va întâlni Astra Giurgiu,  pe 22 iulie, pe arena “Ilie Oană” din Ploieşti, fiind şanse mari ca partida să se dispute cu spectatori în tribune.  

Cu avantaj destul de confortabil după primul duel cu cel mai dorit adversar prezent în penultimul act al Cupei României, Universitatea Craiova avea ocazia să-şi repare moralul şi să-şi păstreze graficul obiectivului cu o calificare în finală. Chiar dacă suporterii din Bănie nu par să mai fie împăcaţi cu ceva mai puţin decât titlul naţional. De altfel, grupul de fani veniţi în preajma „Municipalului” din Târgu Jiu de prin toate părţile Olteniei şi chiar din Ardeal, pe lângă încurajări, a sancţionat şi ieşirea din lupta pentru campionat cu mesajul postat la tribuna a doua: „Cupa rămâne doar o simplă consolare, campionatul s-a dovedit, iar, un vis prea mare!” Universitatea poposea în premieră pe noua arenă a oraşului lui Brâncuşi, una dischisită, dar lipsită de viaţă, în absenţa fanilor, dar şi a unor meciuri de prim nivel, de care a avut parte vechiul „Municipal” pentru mai mult de un deceniu. Unul dintre „chiriaşi”, Viitorul Pandurii, fără să aibă ce pierde, atât din postura de out-sider în semifinala oltenească, dar şi după acel 0-3 din Bănie, avea şi destul potenţial fizic, după cele două săptămâni care trecuseră de la ultimul lor meci în campionatul ligii secunde. De partea cealaltă, aşa cum anunţase, Marinos Ouzounidis a odihnit majoritatea jucătorilor de bază, având şi câteva indisponibilităţi, aşa că primul 11 al Universităţii a avut o structură inedită. Cea mai mare problemă viza fundaşii de bandă, Căpăţână şi Mitran evoluând pe posturile respectivă în premieră, ca titulari.

În startul jocului, Camara, neglijat de antrenorul grec la ultimele meciuri, a desenat o boltă surprinzătoare peste Moga, dar mingea ibericului a nimerit transversala. Mai concrete au fost gazdele, care au taxat gafa lui Acka şi au deschis scorul. A profitat Darius Buia, fiul Romică Buia, cel care până să ajungă „Figo din Berceni sau din Banat”,  făcea senzaţie şi cu trupa din Bănie de la mijlocul anilor 90, alături de Craioveanu, Stângă, Săndoi, Gabi Popescu, Papură şi restul ultimei mari generaţii a Craiovei. Numai un minut au fost gorjenii în avantaj, fiindcă Ofosu a încheiat o acţiune cursivă cu o finalizare pe măsură. Gorjenii n-au dezarmat, chiar dacă aveau nevoie de multe reuşite pentru miracol. Cu un presing avansat şi agresiv şi trasee vizibile, gazdele au preluat din nou conducerea. Mitran a fost blocat în stânga, iar după recuperare au urmat rapid asist-ul şi golul lui Paraschiv. Craiova şi-a încordat muşchii şi după trei mari ocazii semnate de Fedele, Camara şi Ofosu, a egalat din nou. Ca şi în tur, Camara l-a găsit cu poarta goală pe Tudorie şi chiar dacă a mai şi preluat, ratarea era practic imposibilă pentru atacantul oaspeţilor.

Repriza secundă a adus mai multe întreruperi şi mai puţin fotbal. Universitatea Craiova se califică din nou, după trei ani, în finala Cupei României şi se pregăteşte de duelul decisiv cu Astra, dar şi mult aşteptata revedere cu fanii alb-albaştri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

liga2.ro