ABA Jiu : Ampla acţiune de ecologizare pe râul Jiu, pod Bucovăţ

0
121

Administraţia Bazinală de Apă Jiu – prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a efectuat, ieri, o amplă acţiune de igienizare la Bucovăţ, aval pod şi amonte râul Jiu, mal drept şi pe pârâul Valea Albă.

Personalul Formaţiei Craiova – S.G.A Dolj, împreună cu Primăria Bucovăţ- a acţionat  atât manual, cât şi mecanizat, de-a lungul cursului de apă şi pe zona podului de la şcoala Bucovaţ.

A.B.A Jiu  a participat cu peste 20 angajaţi, două autoutilitare, o autobasculanta, un buldoexcavator, iar Primăria Bucovăţ  cu un tractor şi locuitori de la ajutorul social.

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, au strâns de pe malul râului Jiu şi digul din zonă deşeuri menajere, din plastic, deşeuri rezultate din materiale de construcţii şi gunoi de grajd. Astfel, au fost transportate 4 autobasculante în jur de 50 metri cubi deşeuri.

Totodată, s-au făcut defrişări mecanizate de arbori şi arbuşti şi curăţare manuală de iarbă  pe pârâul Valea Albă, pentru a asigura întreţinerea corespunzătoare a albiei  în caz de inundaţii. “Având în vedere cantitatea mare de deşeuri ridicată de fiecare dată, A.B.A Jiu aminteşte autorităţile publice locale că, în conformitate cu prevederile legale actuale, acestea sunt responsabile direct de gestionarea regimului deşeurilor în arealul pe care îl administrează. În acest context, autorităţile publice locale au obligaţia să igienizeze cursurile de apă ori de câte ori este necesar şi trebuie să efectueze acţiuni de monitorizare pentru prevenirea depozitării deşeurilor pe maluri”, se precizează într-un comunicat de presă al ABA Jiu.