Bundesliga – Hamburg a retrogradat în premieră

0
239

Bundesliga a încheiat astăzi o nouă ediţie. Campioana se cunoştea de mult, Bayern Munchen, care a suferit însă un eşec ruşinos în ultima rundă, 1-4 acasă, cu Stuttgart, goluri: Tolisso, respectiv: Ginczek 2, Akolo, Donis.

Evenimentul zilei a fost însă retrogradarea în premieră a lui Hamburg, după 54 de ani de prezenţă neîntreruptă pe prima scenă. Pentru a prinde locul de baraj, Hamburg trebuia să o bată pe Monchengladbach, iar Wolfsburg să se încurce pe teren propriu cu Koln. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, Wolfsburg impunându-se cu 4-1 contra “ţapilor”, deja retrogradaţi în Zweite Bundesliga. Disputa dintre Hamburg și Monchengladbach s-a întrerupt cu un minut înainte de final, la scorul de 2-1, din cauza incidentelor create de fanii gazdelor, aceştia aruncând cu fumigene negre pe teren. De partea cealaltă, fanii lui Gladbach au afișat un mesaj ironic: o numărătoare inversă până la retrogradare, aluzie la tabela lui Hamburg, care număra minutele cu Hamburg în prima ligă, de 6 ori campioană a Germaniei, singura echipă care nu retrogradase.

Schalke 04 era sigură de locul 2 şi s-a impus şi în ultima rundă, 1-0 cu Frankfurt.

Hoffenheim a învins-o cu 3-1 (Kramaric, Kaderabeck, Szalai / Reus) în duelul direct pentru locul 3 pe Dortmund şi va juca în grupele Champions League, în timp ce echipa lui Stoger va diputa play-off pentru ajunge acolo.

Leverkusen şi Leipzig vor juca în Europa League, în timp ce Stuttgart li se va alătura doar dacă Bayern câştigă finala Cupei Germaniei, cu Frankfurt.