Un primar din Italia oferă 2000 de euro oricui vrea să se mute în satul său

0
89

bormidaPrimarul unui sat idilic aflat în munţi, în nord-vestul Italiei, oferă oricărui adult care este dispus să se mute acolo nu mai puţin de 2000 de euro.”Viaţa e simplă, aerul e curat, iar mâncarea, sănătoasă”, spune Oddone Giuseppe, managerul unui restaurant.

Un primar din Italia oferă 2000 de euro oricui vrea să se mute în satul pe care-l conduce. Casele pot fi închiriate cu 50 de euro

Bormida se află în Savona, Liguria. Satul are doar 394 de locuitori, iar autorităţile speră să primească un influx de cetăţeni. Altfel, depopularea ar putea ameninţa existenţa acestuia.

Detaliile exacte încă nu au fost stabilite, dar un consilier local a declarat pentru The Guardian că “oricine e binevenit să trăiască aici”.

Pe lângă suma de 2000 de euro, primarul Daniele Galliano promite şi case pentru închiriere cu doar 50 de euro.

După ce primarul a publicat anunţul pe Facebook, mulţi oameni s-au grăbit să răspundă. O persoană a spus chiar că ar renunţa la bonusul de 2.000 de euro, dacă i se oferă, în schimb, un loc de muncă stabil.

Un plus pentru Bormida este faptul că se află destul de aproape de una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume: Cinque Terre.