Avocatul Lucian Săuleanu vine cu o soluţie la problema gunoiului

0
91

Decanul Baroul Dolj, av. Lucian Săuleanu, candidat inpedendent la Primăria municipiului Craiova, a hotărât să-şi unească eforturile cu un alt fost candidat independent la scaunul de edil, antreprenorul Dan Cherciu, fost consilier local. Împreună cu acesta, avocatul Săuleanu doreşte să creioneze un proiect viabil pentru Craiova. Motivul acestei alianţe fiind acela că au foarte multe idei comune, o parte din ele izvorâte chiar din proiectul fostului candidat Dan Cherciu la Primăria Craiova, prezentat craiovenilor anul trecut, în timpul campaniei electrorale.

sauleanu (1)Dan Cherciu a obţinut în iunie 2016, în jur de  5,6% din sufragii şi a hotărât să nu mai candideze şi anul acesta, când s-a vacantat fotoliul de primar, prin plecarea Liei Olguţa Vasilescu, la Parlament, mai precis la Palatul Victoriei, unde îndeplineşte funcţia de ministru al Muncii. Fostul consilier local nu mai candidează, dar nu poate să stea departe de administraţie, aşa că a hotărât să-l susţină pe decanul Baroului Dolj în acest demers. Lucian Săuleanu a demisionat din PNL în urmă cu o lună de zile, când liberalii au hotărât să meargă la Primăria Craiovei cu senatorul Mario Ovidiu Oprea, o desemnare cu scandal…Dar şi Dan Cherciu a părăsit PNL-ul, cam în acelaşi fel, adică, tot după ce PNL a hotărât să meargă în alegeri cu altcineva, şi anume, cu Pavel Badea, care la final a obţinut un scor modest. “Intenţia noastră este să continuăm proiectul mai vechi “Pentru Craiova”, să continuăm şi să încercăm deschiderea către ceilalţi craioveni care fac politică de dreapta, să participe la acest effort comun, pentru că scopul nostrum este până la urmă crearea unui platform independente. De altfel, multe dintre ideile programului meu sunt preluate şi din proiectul lui Dan Cherciu şi asta pentru că Dan Cherciu este un prieten de-al meu şi un om pe care eu, de-a lungul timpului l-am respectat mereu pentru opoziţia fermă pe care a făcut-o la Craiova”, a subliniat avocatul Lucian Săuleanu.

O centrală termică asemănătoare cu cea de la Viena

             Candidatul independent la Primăria Craiova a prezentat ieri, în cadrul conferinţei de presă, câteva soluţii. Prima a fost legată de infrastructură. “Mă refer la transportul electric. Să construim linia de troleibuz, proiect care s-a vehiculat de mai mulţi ani dar nimeni nu  afăcut nimic concret. Trebuie să găsim o modalitatea de a scădea poluare. Trebuie să-i facem pe craioveni să folosească acest mijloc de transport şi să descopere ei beneficiile. Eu aş propune să căutăm şi soluţiile pentru un transport gratuit, proiect care este fezabil în multe ţări din Europa şi nu numai”,a  subliniat avocatul Lucian Săuleanu, care dacă ar câştiga Primăria, ar fi cel de-al 23-lea avocat care a condus destinele acestei comunităţi. A doua problemă ar fi legată de Termoficare. “Termo este în pragul falimentului şi este aşadar un risc foarte mare. Nu vreau să fie ş ştire aşarnată, ci să identific o soluţie, iar soluţia ar fi cea a unei fuziuni cu Complexul Energetic Oltenia. Această soluţie a mai fost enunţată dar se pare că nu se doreşte…”, a mai spus candidatul independent. A treia problemă identificată de avocatul Săuleanu este cea legată de groapa de gunoi şi de modul în care se colectează deşeurile, Aici se vine cu o soluţie interesantă şi anume să se construiască o central termică pe bază de deşeuri, după modelul centralelor din Austria.