Gorghiu, despre stenogramele din PNL: Orice derapaj pe viitor va fi sancţionat, învăţăm din greşeli

0
282

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, ieri, după şedinţa de unificare a PNL, comentând stenogramele apărute în presă, că orice derapaj pe viitor va fi sancţionat şi că au fost discuţii, care s-au rezolvat în interior, iar situaţia a fost depăşită, urmând a învăţa cu toţii din greşeli. „Regret că spaţiul public a fost contaminat de mesajul că în PNL există neînţelegeri. Îmi cer eu scuze ca şi copreşedinte al PNL, dacă cineva s-a simţit din partea cetăţenilor care au urmărit discuţiile, din partea membrilor noştri de partid, indiferent că sunt din fostul PNL, fostul PD, vexaţi sau lezaţi de cele auzite”, a spus Gorghiu, după şedinţa conducerii restrânse a noului PNL.

Ea a precizat că „mesajul său foarte ferm pentru cei din PNL este că orice derapaj şi orice declaraţie care afectează ideea de fuziune şi de unitate a PNL va fi în mod clar sancţionată”. „Vă asigur că relaţia dintre mine şi Vasile Blaga este una nu doar politic bună ci şi personală. Avem o relaţie foarte bună. Colaborarea dintre mine şi Cătălin Predoiu este la fel de bună. Vreau să vă asigur de un lucru şi vă spun cu toată sinceritatea: PNL întotdeauna şi-a respectat toate angajamentele şi toate promisiunile. Avem un protocol al fuziunii care spune foarte ferm şi clar că Predoiu este candidatul nostru pentru funcţia de premier. Avem un protocol care spune foarte clar că ne bazăm pe respect şi acest lucru este regulă pe viitor”, a mai susţinut Alina Gorghiu.

Gorghiu a afirmat că s-a discutat situaţia acelor declaraţii apărute în stenograme iar reacţia sa şi a copreşedintelui Vasile Blaga a fost foarte clară. „Mai mult de atât nu avem ce să comentăm. O să învăţăm cu toţii din greşelile pe care le-am făcut. O să încercăm să nu le repetăm şi cred că mesajul pe care eu şi Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi toţi cei din conducerea partidului l-am dat astăzi, că proiectul fuziunii este foarte important, că orice derapaj pe viitor va fi sancţionat şi că respectul reciproc este esenţial pentru a fi credibili în faţa electoratului, este tot ce contează”, a menţionat copreşedintele PNL.

Întrebată dacă Teodor Atanasiu va fi sancţionat, în urma declaraţiilor făcute, conform stenogramelor, Alina Gorghiu a răspuns: „Eu ştiu că există o dorinţă foarte mare de a vedea scandal în PNL, eu ca şi copreşedinte am obligaţia să încerc să transmit publicului, electoratului, membrilor de partid, o situaţie existentă. Da, au fost discuţii, da, le-am rezolvat în interior, ne-am lămurit care a fost situaţia atunci. O depăşim, nu o băgăm sub preş, dar discuţiile nu se vor purta în spaţiul public, motiv pentru care nu o să mai vedeţi, din această secundă, niciun fel de coleg din PNL, indiferent că este de la fostul PNL, fostul PDL, comentând acest lucru, pentru că aş vrea să înţelegem cu toţii că proiectul fuziunii şi bunul mers acestuia este esenţial”. Ea a menţionat că, „din câte ştie, nu i-a cerut nimeni demisia lui Atanasiu, dar că nu a stat tot timpul în interiorul şedinţei.

Întrebată de ce nu a luat atitudine faţă de declaraţiile lui Atanasiu, la acel moment, Gorghiu a replicat: „Nu am să stau să expun în spaţiul public toate discuţiile private pe care le am cu colegii de partid. Ceea ce v-am spus este ceea ce cred, că este foarte important ca toţi să fim în acest proiect cu respect şi încredere”.

***

Stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţia şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la sfârşitul săptămânii de un site.

“Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!”, spune în discuţii , conform stiripesurse.ro, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu. La discuţiile redate în stenograme au participat şi co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, precum şi secretarul general al PNL Marian Petrache.