Brac, straşnic paznic!

1
226

Universitatea Craiova a avut o prestaţie modestă la Vâlcea, fiind salvată doar de portarul sârb, care a apărat şi un penalty

CSM Rm. Vâlcea – CS Universitatea 0-0

Stadion: „Municipal”, spectatori: 2.000.

CSM Rm. Vâlcea: Matache 6 – Samson 7, Pârvulescu 7, Deaconescu 7, Briceag 7 – A. Popa 7 (90 Ov. Popescu), I. Stoica 6 – Cârstoiu 6, Codin 6 (68 Iancu) 6, Geantă 5 (57 Todea) – N’Kongue 6. Antrenor: Erik Lincar

Universitatea Craiova: Brac 8 – Ljubinkovic 6, Patriche 5, Izvoranu 6, Vătăjelu 7 – Kitanovski 5 (63 Ganea) 5, Vandelanoitte 4 (46 Ionescu) 6, Pleşan 6 (80 Precup) 6, Sin 5 – Valskis 5, Curelea 6. Antrenor: Gabi Balint

Arbitri: Marcel Bârsan (Bucureşti) 6 – George Neacşu (Câmpulung Muscel) 6, Mihai Marica (Bistriţa) 6.

Eliminat: N’Kongue 78

Erik Lincar nu a avut nevoie să-şi blocheze fosta echipă, fiindcă aceasta s-a autoblocat de mai multe etape şi nu dă vreun semn că ar evada din această stare. Balint a schimbat în primul „11”, dar poate că schimbarea ar trebui să vină tocmai pe banca tehnică. Aşa cum a observat şi atrenorul, chiar şi atunci când nu mai conteneau victoriile, echipa joacă prost. Inevitabil, au venit şi eşecurile. Faţă de perioada Stângă, alb-albaştrii au pierdut şi acea posesie, care uneori plictisea, dar care conferea o anumită siguranţă. Acum, construcţia înseamnă doar mingi aruncate la întâmplare, din centrări sau direct din apărare, care uneori regăsesc la destinaţie capul lui Curelea. Dacă acesta este stilul direct pe poarta adversă pe care ni-l promova Balint, atunci e grav. Cu jucători, ca nume, peste nivelul Ligii a II-a, dar care nu-şi demonstrează calităţile şi nu-şi justifică salariile, Craiova va tremura pentru promovare. Deocamdată, pasa proastă este acompaniată de ajutorul altora, Bistriţa câştigând tot atâtea puncte cât CSU în ultimele două runde. La Vâlcea, cei 200 de fani care i-au încurajat pe alb-albaştri au avut parte de un meci chinuitor, în care primul şut pe poarta gazdelor a venit în ultimul minut, de la Precup, şi a semănat mai mult cu o pasă de la 25 de metri către portar. Craiova a folosit aceeaşi partitură falsă pe care interpretează de când a venit Balint, dar fără tenorii Varga şi Ferfelea, cam răguşiţi în ultima vreme. Patriche a ţinut să nu fie mai presus decât Izvoranu şi Pătraşcu, stoperii cu responsabili cu henţurile la Târgu Mureş, şi a oprit cu mâna mingea trimisă de departe de Briceag. Noroc că Brac a fost la fel de inspirat ca la Slatina, în sezonul regulat, şi a mai stopat un penalty, acum tras destul de previzibil, de Geantă. Intervenţia sârbului nu i-a descătuşat pe oaspeţi. Vandelannoite a avut o repriză groaznică, 3 din preluările sale fiind la originea contraatacurilor vâlcene, fapt pentru care belgianul n-a mai fost pe teren şi după pauză.

Craiova a tras primul şut pe poartă în minutul 90

Singurul „oaspete” evidenţiat a fost tocmai vâlceanul la origine Vătăjelu. Ajutat de simţul de anticipaţie şi de determinare în defensivă şi de o tehnică bună în regim de viteză când depăşeşte centrul, „Sarma” a confirmat deja în tricoul Craiovei. Ca şi Varga acum o lună, Sin nu a reuşit să-l depăşească cu nici un procedeu pe Samson, spre deosebire de meciul de la Craiova, când a provocat schimbarea fundaşului de culoare. În condiţiile în care în banda dreaptă a fost folosită o pereche de fundaşi centrali de meserie, Ljubinkovic şi Kitanovski, din colaborarea lor nu putea să iese decât un bun blocaj defensiv, nu şi vreo învăluire eficientă sau centrări periculoase. Valskis a avut rolul de a-l dubla pe Curelea, dar balticul este un jucător mult sub recomandările cu care venise. De pe bancă nu avea ce plus să apară, doar că Ionescu şi-a acoperit mai bine zona şi i-a permis lui Pleşan să urce mai mult. Căpitanul a rămas pe teren până la final, în ciuda unei accidentări. Chiar dacă a avut parte de un sfert de oră în superioritate numerică, după ce Nkongue a făcut henţ pentru al doilea galben, echipa lui Balint a fost impotentă. Tot ce a izbutit au fost nişte centrări care au survolat careul advers. Totuşi, cu jocul rezultatelor şi un Brac providenţial, Craiova păstrează acelaşi ecart faţă de urmăritoare. Dacă nu se schimbă ceva peste noapte la echipă, promovarea rămâne mai departe decât o arată clasamentul.

 

Balint: „Mă gândesc şi eu serios la plecare”

La finalul partidei, Gabi Balint a declarat că oricare echipă putea câştiga, deşi cea antrenată de el nu a avut nici o ocazie, iar la final s-a simţit eliberat cu punctul obţinut. Balint nu exclude posibilitatea demisiei. „A fost un meci de luptă, cu mulţi nervi, în care putea să câştige oricare dintre echipe. Ei au avut şansa cea mai mare, având penalti, dar portarul nostru a fost inspirat. Simt o eliberare pentru că nu am pierdut, este un punct important în calculele promovării. Jucătorii, dar şi eu ca antrenor, simţim o presiune din cauza obiectivului. Dacă lucrurile merg prost, mă gândesc şi eu serios la plecare, niciodată nu am tras de scaun, uneori e binevenită o schimbare, un impuls. Am trecut prin momente grele după eşecul cu Reşiţa, mai aveam puţin şi ne băteam între noi, eram foarte nervoşi, simţeam că tot obiectivul se năruie. Ne aşteaptă meciuri grele, adevărate finale. Varga şi Ferfelea au depus efort mare în jocul trecut, cu Reşiţa şi am decis să-i menajez”. Căpitanul Mihăiţă Pleşan a declarat: „A fost un meci greu. E un punct care ne dă încredere. Ne-au ajutat rezultatele, dar trebuie să ne ajutăm şi noi. Dacă vom câştiga la Slatina în etapa viitoare şi după, cu Bistriţa, eu cred că suntem promovaţi”.

Craioveanu: „Nu mi-a plăcut jocul nostru, Vâlcea ne-a dominat”

Rămas în România pentru a fi alături de echipă în meciul de la Vâlcea, Gică Craioveanu s-a arătat dezamăgit de prestaţia jucătorilor, remarcându-i doar pe Brac şi Vătăjelu. „Rămânem cu şanse mari de promovare, ne ajută şi rezultatul de la Reşiţa. Nu trebuie să ne uităm la celelalte echipe, ci la noi, pentru că de noi depinde totul, nu de alţii. Tu trebuie să vii la Vâlcea să câştigi, să-ţi impui jocul. A fost un meci în care adversarii au fost mai harnici, şi-au dorit mai mult victoria, dar până la urmă e un punct câştigat, chiar dacă nu m-a încântat jocul echipei. Trebuie să recunoaştem că în multe faze ale jocului Vâlcea ne-a dominat. Sincer, cei mai buni jucători de astăzi mi s-au părut Brac, despre Cât despre dreptul de promovare al echipei, fostul golgheter al Craiovei s-a arătat optimist: „Nu am emoţii privind verdictul Comisiei de Disciplină. Până la urmă va fi bine. FRF şi LPF ar trebui să aducă la fotbal oameni cu bani, care să investească, pentru că altfel fenomenul va dispărea. Nu poţi să dai afară aceşti oameni care vor să investească. Eu am cunoscut foarte puţini oameni în fotbal care au fost dispuşi să investească. Ei trebuiesc aduşi, nu îndepărtaţi. Aici sunt mulţi patroni de echipe care speră să câştige de pe urma fotbalului, ceea ce în Spania nu am văzut. Banii vin dacă faci performanţe”.

Lincar: „Promovarea s-ar putea juca la Craiova, cu 30.000 de spectatori”

De când a revenit la Damila Măciuca, actuala CSM Rm. Vâlcea, Lincar a obţinut 7 puncte în 3 meciuri. La final, fostul antrenor al Craioveu a declarat că promovarea s-ar putea decide chiar la meciul retur, în ultima etapă, pe „Ion Oblemenco”. ”Craiova are o echipă foarte bună, dar a aliniat a formulă defensivă şi a obţinut ce şi-a dorit: un punct. Craiova nu mai este casa mea, a fost, am şters totul. Chiar dacă nu am câştigat nici un meci în patru etape la Craiova, cred că urma o perioadă în care jucătorii s-ar fi relaxat un pic mai mult şi am fi reuşit să practicăm un joc mult mai bun decât la început. Este adevărat, a contat venirea celor de la Sportul, a lui Pleşan. Atunci, multă lume m-a judecat, Pleşan venise de la Mamaia şi am preferat să nu îl bag în jocul cu Reşiţa. Venise la echipă de cinci zile, am preferat să îl pregătesc, şi să ştiţi că niciodată nu îmi bat joc de fotbalişti, el a intrat peste două săptămâni, când era apt. A trecut acel episod, acum sunt la Vâlcea şi vreau să jucăm un fotbal cât mai frumos în acest final de campionat. Ne lingem rănile, dar s-ar putea ca în ultima etapă, la Craiova, să se joace promovarea, în faţa a 30 de mii de spectatori”. Erik Lincar era avizat de absenţele lui Ferfelea şi Curelea din lotul Craiovei, având informaţii chiar din vestiarul echipei din Bănie.

 

1 COMENTARIU

  1. nenea balint asa profesionist esti,stai la echipa de la culesul porumbului pana la taiatul cocenilor…pacat!

Comments are closed.