Ştiinţa, 3 bare şi o jumătate de punct, cu CFR

0
270

Contra CFR-ului, Ştiinţa a dat impresia că poate repeta evoluţia bună din jocul cu FCSB, dar numai parţial. În faţa unui adversar care s-a baricadat, având şi ceva absenţe de top, alb-albaştrii au făcut o prima repriză destul de consistentă, dar, neavând spaţii, ocaziile au fost mai degrabă smulse, decât create. Baiaram şi Tudorie a avut două bare exterioare, din fază fixă, respectiv pe o intercepţie, iar Nistor, una plină, cu şut de la distanţă. CFR a ripostat şi ea cu o bară, prin Omrani, şi cu un gol anulat, pentru ofsaid la centimetru.

După pauză, oltenii s-au stins treptat, singura tentativă venind pe final, de la distanţă, cu şutul lui Vătejelu. În schimb, CFR a părut mai vie, mai perciuloasă, în special la fazele care-i convin, cele fixe, chiar dacă i-au lipsit executantul Deac şi finalizatorul Vinicius. Unul dintre momentele în care Haţegan avut alură de Top Class a fost la duelul dintre Camora şi Vătăjelu. A fost o ţinere, dar nici pe departe destul de consistentă pentru a se dicta lovitură de pedeapsă, mai ales într-un meci în care e nevoie de mult mai mult pentru a se sparge echilibrul. Totodată, Haţegan l-a iertat de eliminare pe Koljic, la cotul aplicat lui Burcă, dar şi-a amintit probabil că a fluierat şi la meciul în care Mihalache i-a scurtat cariera cariera bosniacului cu o jumătate de an. În plus, Omrani fusese “achitat” şi el după ce a dat de pământ în stil golănesc, cu Papp, în prima repriză. Ştiinţa şi-a revenit prea târziu pentru a mai reuşi ceva, abia în prelungiri, când a părut dispusă să rişte mai mult. După o repriză secundă “moleşită”, era greu pentru trupa lui Ouzounidis să-şi “scoată pârleala” in extremis. Practic, remiza cu CFR îi ajută pe craioveni numai să evite rotunjirea punctajului, fiindcă şi în caz de eşec ar fi intrat în play-off tot cu 29 de puncte.

S-au adunat 12 meciuri oficiale cu un singur gol primit, dar s-au irosit şi două mari şanse de a intra în plin în lupta pentru titlu. Înainte de cele două derby-uri cu care a încheiat sezonul regulat, două remize ar fi fost de acceptat, la finalul lor, însă, Ştiinţa poate fi frustrată că nu a obţinut mai mult de două puncte. Penalty-ul ratat cu FCSB şi barele cu CFR ar putea cântări greu în lupta pentru campionat. Pe lângă handicapul de puncte, pentru olteni play-off-ul se anunţă mai dificil decât pentru rivali. FCSB o să aibă amicale cu Botoşani şi Clinceni, iar CFR, cu Sepsi, aşa că Universitatea va trebui să-şi creeze singură culoar către titlu. Misiunea pare foarte dificilă, principalul obiectiv rămânând, totuşi, Cupa României.

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-0

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vlădoiu 5 (59 Vătăjelu) 5, Papp 6, M. Constantin 7, Bancu 6 – Mateiu 4, Nistor 7 – Camara 5 (90 Căpăţînă), Cicâldău 5 (89 Fedele), Baiaram 6 (79 Cîmpanu) 4 – Tudorie 6 (59 Koljic) 5. Antrenor: Marino Ouzounidis.

CFR Cluj: Bălgrădean – Ciobotariu (72 Manea), Burcă, Ben Youssef, Camora – L. Aurelio, Bordeianu, Sigurjonsson (72 Carnat) – Gîdea (9 Chipciu), Omrani (84 Rondon), Păun (84 Hoban). Antrenor: Edward Iordănescu.

Arbitru: Ovidiu Haţegan 7.