TNC: „Școala Altfel”, cu „Ciuf și Ciuf în spațiu” și „Caragiale Best Of”

0
459

Teatrul Național „Marin Sorescu” sună clopoțelul pentru teatru și în perioada 15-19 aprilie 2019, când se desfășoară programul „Școala Altfel”. Pentru că aceste zile sunt dedicate elevilor, pe scena instituției vor fi prezentate două spectacole special create pentru ei: „Ciuf și Ciuf în spațiu” și „Caragiale Best Of”. La cele 16 reprezentații programate și-au anunțat deja participarea peste 8000 de elevi de la 30 de școli din Craiova și județul Dolj. Informații despre bilete și programul complet: pe platforma de bilete online https://ebilet.tncms.ro/ebilet și la Agenția teatrală (tel. 0251.413.677).

„Ciuf si Ciuf în spațiu” (regia: Vlad Drăgulescu) este un spectacol interactiv-educativ, dedicat copiilor preșcolari și elevilor din școala primară. Dau viață personajelor Ciuf și Ciuf actorii Alina Mangra și Ștefan Cepoi. Make-up design și costume: Minela Popa (asistent costume: Georghița Mitroiu). Video: Remus Vlăsceanu, Cătălin Corneanu.

Ciuf își pierde dintele și împreuna cu fratele Ciuf, pleacă în spațiu pentru a-l căuta.  Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun pot părea îndepărtate și greu de explorat,  dar nimic nu este imposibil pentru cei doi. Muzica și dansul  îi vor scoate din încurcătură pe Ciuf și Ciuf și vor afla informații prețioase despre sistemul nostru solar.

 

„Caragiale Best Of” este dedicat elevilor de clasele V-XII și cuprinde o serie de scene din operele studiate în scoală. Spectacolul este creat de Vlad Drăgulescu, după texte de I.L Caragiale (adaptarea textului: Vlad Drăgulescu, Claudiu Mihail și Cătălin Miculeasa). Personajele Lache și Mache vor fi interpretate de Dodo și Mihai Viță.

Lache și Mache rămân corigenți și realizează că singura șansă de promovare este să învețe materia. Convinși că măcar unul dintre subiecte o să fie de I.L. Caragiale, se apucă să repete împreună operele scriitorului incluse în programa școlară. „O scrisoare pierdută”, „Dl. Goe”, „Vizită”, „În vreme de război”, „Boul și vițelul” nu mai par așa greu de reținut atunci când ai companie la învățat.