Vreme frumoasă în următoarele săptămâni / Am scăpat de frig şi ploi!

0
113

Craiovenii sunt pe punctul de a scăpa definitiv de frig. După atâtea zile cu ploi şi vreme rece, meteorologii anunţă că vom avea parte de o vreme excelentă, cu temperaturi ridicate şi fără precipitaţii. Sărbătorile de Paşti le vom întâmpina, se pare, şi cu mai mult soare. 

Meteorologii ne anunţă că s-au terminat zilele friguroase cu care a început, în acest an, primăvara în Craiova. Cel puţin sfârşitul acestei săptămâni va fi unul însorit, aşa că, dacă vă faceţi planuri pentru o ieşire în aer liber, nu veţi da greş pentru că este o perioadă destul de potrivită pentru plimbări. „Vineri, sâmbătă şi duminică, în Oltenia, vremea va fi caldă, cerul va fi variabil. Ploi vor fi puţine,  slabe şi izolate, vor apărea în cursul după-amiezii de duminică şi în cursul nopţii de duminică spre luni. Temperatura aerului va continua să crească şi aceasta este o veste foarte-foarte bună, pentru că noi suntem obişnuiţi cu o primăvară mai călduroasă”, a declarat Ion Mărinică, meteorolog în cadrul Centrului Meteorologic Regional Oltenia.

Vreme de plimbare în acest week-end

Conform prognozei, în acest week-end, se vor înregistra maxime termice cuprinse între 18 şi 23 de grade Celsius, temperaturi considerate normale pentru această perioadă a anului. Nopţile vor fi însă mai reci, avertizează însă meteorologii. Minimele din nopţile care urmează vor fi cuprinse între 4 şi 9 grade Celsius, iar izolat, pot fi uşor mai ridicate. „După cum vedeţi, va fi destul de cald pentru un început de primăvară. Important e că, pentru acest sfârşit de săptămână, nu se semnalează apariţia ploilor. Am scăpat de valul de aer rece mediteranean pe care l-am resimţit în ultimele zile când, la Craiova, ca şi în toată regiunea, a fost extrem de frig pentru acest timp al anului. Şi, după toate semnele pe care le avem, nici nu ne vom mai confrunta cu aşa ceva de acum încolo”, a mai spus meteorologul Ion Mărinică.

Ne aşteaptă o săptămână călduroasă

Ion Mărinică

Specialiştii dau veşti cât se poate de bune şi pentru săptămâna viitoare, când temperatura va fi apropiată de normalul termic al perioadei calendaristice. Începând de luni, 15 aprilie, şi până duminică, pe 21 aprilie, vremea în Oltenia se anunţă la fel de caldă. În acest interval, conform meteorologilor, se vor înregistra aceleaşi temperaturi pe care le vom experimenta în aceste trei zile. Valorile maxime de temperatură se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar minimele nu vor coborî mai jos de 9 grade Celsius, ba chiar 10 grade Celsius. E posibil totuşi să nu ne ocolească ploile. În săptămâna care urmează vor mai fi căderi de precipitaţii, dar slabe şi izolate, adică vor apare doar în unele intervale de timp, mai ales în partea a doua a săptămânii”, a precizat meteorologul de la Centrului Meteorologic Regional Oltenia.

Paştele, şi mai călduros

Specialiştii consideră că acestea zile însorite care urmează de acum înainte şi care nu vor mai fi perturbate de frig şi căderi îndelungate de precipitaţii sunt numai bune pentru agricultori. „Temperaturile sunt excelente pentru această perioadă. Sunt multe zile însorite şi putem trage concluzia, fără să greşim, că, din punct de vedere agrometeorologic , se vor putea executa în condiţii bune muncile de sezon. Cu alte cuvinte, agricultorii pot să înceapă să facă lucrările de însămânţare care au loc, de obicei, în această perioadă”, a explicat Ion Marinică. Meteorologii spun că prognozele anunţă acest tip de vreme, cu temperaturi ridicate şi precipitaţii puţine, până în data de 27 aprilie. În perioada sărbătorilor pascale, vremea va fi şi mai caldă.