Cu egalul obţinut contra Rapidului Universitatea mai speră la evitarea retrogradării – Un punct Lung pentru moral

1
484

Rapid Bucureşti – Universitatea Craiova 0-0

Stadion: „Valentin Stănescu – Giuleşti”, spectatori: 7.000.

Rapid: Bornescu – Rui Duarte, M. Antonio, Glauber, Bozovici – Roman (’65 Grigorie), Olberdam, Spadacio, Frunză (’69 Cesinha) – Cassio (’38 Herea), Sburlea. Antrenor: Marius Şumudică.

Universitatea: S. Lung – Dănănae, Zoro, Gugu, D. Lopes – Stoica, Prepeliţă – Stoianof (’78 Gângioveanu), Nicolae (’89 Surugiu), Firţulescu (’69 M. Costea) – Subotici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Arbitri: Marius Avram (Bucureşti) – Mikloş Nagy (Cluj), Sebastian Gheorghe (Suceava).

Cartonaşe galbene: Olberdam ’38, Sburlea ’88 / Stoianof ’55, Nicolae ’61, Lung ’64, Stoica ’82.

Intervenţiile portarului oltean au ajutat Ştiinţa să păstreze tradiţia favorabilă în Giuleşti

Ştiinţa a călcat umilă în fieful Rapidului, agăţându-se mai degrabă de palmaresul favorabil din Giuleşti, „terra promessa” pentru olteni, decât de o formă sportivă decentă. Deşi a fost supravegheată de la înălţimea tribunei vişinii de cel care a stat pe bancă la succesul cu 3-0 de acum doi ani, Jerry Gane, auspiciile vizitei în fosta „Potcoavă” semănau izbitor cu cele din sezonul retrogradării. În 2005 trupa lui Răzvan Lucescu trimitea Craiova în B pentru prima dată, cu un 4-0 categoric, răzbunând oarecum deceniile de restrişte. Doar un grup de 15 persoane s-a încumetat să ocupe locul rezervat galeriei oltene, o confirmare a resemnării fanilor alb-albaştri, debusolaţi de parcursul juveţilor. Cârlionţatul „Reghe”, încurajat şi el de soţia-impresar, nu şi-a regăsit omologul pe banca Rapidului, Şumudică ocupând loc acolo unde se pliază mai bine, în tribuna giuleşteană. Fără fraţii Costea pe teren, unul bolnav, altul cu gândul la perspectiva roş-albastră, dar cu doi puşti indezirabili în „era Napoli”, Gugu şi Nelu „Jackie” Nicolae, Ştiinţa a etalat în prima repriză cea mai bună prestaţie din acest retur de campionat. Şi-a ţinut adversarul la respect, doar Olberdam deranjându-l pe Lung în primele 45 de minute, însă numai cu ajutorul unei devieri provenite din defensiva craioveană. De partea cealaltă, Prepeliţă a fost beneficiarul şansei de a-şi răpune fostul coechipier, Bornescu, dar execuţia loviturii libere de la 20 de metri a fost „sabotată” de zid. Cele două echipe s-au tachinat mai mult la centrul terenului, unde Prepeliţă şi Stoica i-au dominat pe brazilienii lui Şumudică, Olberdam şi Spadacio. În aceste condiţii, cel mai tensionat moment al primei părţi a fost pana de curent care a amintit de episodul „PSG”, când bietul Ronaldinho s-a confruntat cu bezna din Giuleşti. De la cabine gazdele au ieşit mult mai determinate să tranşeze disputa, dar în dezacord cu intenţiile rapidiste a fost Silviu Lung junior, cu patru intervenţii fabuloase în primul sfert de oră ale reprizei secunde, spre disperarea lui Herea. Rare au fost ocaziile în care „Reghe boys” s-au mai avântat dincolo de centrul terenului, presiunea vişinie pornind chiar de la fundaşi, muntenegreanul Bozovici fiind prezent în careul oltean cu două şuturi periculoase. Pe teren au apărut şi oamenii decisivi ai Ştiinţei în succesele din ultimele două sezoane în Giuleşti, Mihai Costea şi Gângioveanu, iar Ştiinţa s-a mai descătuşat din înghesuiala la care fusese supusă, sperând chiar să dea din nou lovitura pe final, conform tradiţiei. Cele două cornere din prelungiri la poarta lui Bornescu nu au mărit proporţiile surprizei, însă Universitatea a scăpat din nou nevătămată de pe terenul Rapidului.

SILVIU GHIŢĂ şi COSMIN STAICU

1 COMENTARIU

  1. fara fratii costea de la inceputul returului stiinta nu avea probleme acum.ca sa evite retrogradarea inseamna ca pandurii sa piarda 3 meciuri si stinta sa castige 3 meciuri ,lucru imposibil de realizat.

Comments are closed.