Spectacol folcloric de muzică, dansuri și obiceiuri populare

0
428

Artiștii Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” invită publicul la cel mai recent spectacol pus în scenă: „Trecu anu’ cu olteanu’”. Premiera va avea loc joi, 4 aprilie 2019, de la ora 19.00, în sala Teatrului National „Marin Sorescu”.

Solişti sunt Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mîţu Stoian, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer și Liviu Dică. Împreună cu orchestra şi dansatorii ansamblului, aceștia „au pregătit un spectacol cu obiceiuri de la Bobotaie la Constandinul puilor”, precizează organizatorii. Adică de la Bobotează, sărbătorită pe 6 ianuarie, și până la Sfântul Constantin (21 mai), zi pe care calendarul popular o consemnează ca momentul în care păsările pădurii își învață puii să zboare.

Scenariul și regia spectacolului sunt semnate de Gabriela Rusu-Păsărin, coregrafia este realizată de Ionel Garoafă, iar conducerea muzicală îi aparține lui Nicolae Drăghia. Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia Teatrului Național Craiova și de la sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” (strada Crișului nr. 9), la prețurile de 40 lei și, pentru pensionari, studenţi şi elevi, 20 lei.