Craiova marchează puncte importante în competiția „Hai în Pauza de Mișcare!”

0
360

Craiova este unul din cele 32 de orașe care au intrat în această primăvară
în competiția „Hai în Pauza de Mișcare”, ce are ca miză câștigarea unui
festival, „Bucurie în Mișcare”, pentru oraș. Cele 32 de orașe sunt împărțite în patru grupe, în funcție de mărime. Vor câștiga câte un festival „Bucurie în Mișcare primele” trei clasate din fiecare grupă. Cu două zile înainte de finalul competiție, Craiova se află pe locul patru în grupa sa (din opt), cu șanse reale de a câștiga, dacă depășește Aradul, care are un avans de doar câteva zeci de voturi!

32 de orașe au intrat în competiția „Hai în pauza de mișcare”, parte a programului „Bucurie în Mișcare”, derulat din 2012 de Asociația 11even din Cluj, cu sprijinul Kaufland România. Competiția, care se desfoară între 5-15 martie 2019, își propune să atragă atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție la stresul vieții cotidiene și se adresează persoanelor, organizațiilor și entităților preocupate de sport și de un stil de viață sănătos care își doresc să aducă în orașul lor festivalul Bucurie în Mișcare.

Orașele intrate anul acesta în competiție, împărțite pe patru categorii, sunt: Arad, Craiova, Galați, Iași, Timișoara, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Alba Iulia, Reșița, Deva, Roman, Slatina, Bistrița, Vaslui, Târgoviște, Orăștie, Fălticeni, Câmpina, Alexandria, Mediaș, Sighetu Marmației, Lugoj, Turda.

Fiecare persoană care a împlinit 16 ani își poate susține orașul, postând pe Facebook și /sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mișcare (pașii competiției sunt publicați pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro). Fiecare postare valorează 10 puncte, iar orașele care adună cel mai mare punctaj câștigă un festival Bucurie în Mișcare. Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie și presupun, în fiecare oraș, două zile cu zeci de activități în aer liber, demonstrații și concursuri diverse.

Anul acesta, proiectul „Bucurie în Mișcare” va fi prezent și în mediul rural, unde nu au loc evenimente care să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos. Asociația 11even, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Kaufland România, va facilita participarea unui număr de aproximativ 1000 de copii din mediul rural în cele 12 evenimente Bucurie în Mișcare.

Imagini de la edițiile precedente sunt disponibile la acest link: www.bucurieinmiscare.ro/foto.

Despre „Bucurie în Mișcare”: Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate din români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. Nu mai știm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile afară – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor). Programul „Bucurie în Mișcare”, de promovare a sportului și mișcării în comunitate, s-a născut pentru a ne aminti că până și cele mai complicate probleme au soluții simple. „Bucurie în Mișcare” înseamnă evenimente cu zeci de mii de participanți derulate în peste 40 de orașe din România și Republica Moldova și proiecte speciale care dau o dimensiune concretă misiunii noastre de a contribui la dezvoltarea unor comunității mai puternice, mai sănătoase, mai fericite. În septembrie 2018, de exemplu, la Alba Iulia au fost mobilizați peste 5.000 de oameni din toată țara pentru a marca Centenarul prin doborârea recordului mondial pentru Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent. A fost o probă incredibilă de mobilizare, coordonare, muncă în echipă și patriotism.