Convorbirea Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei în cadrul Administrației SUA

0
305

Ieri, Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o convorbire cu Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei în cadrul Administrației  SUA.

În cadrul convorbirii, premierul Viorica Dăncilă a reafirmat atenția specială pe care Guvernul României o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA, ca pilon principal al politicii externe și de securitate. În același timp, a subliniat intenția de a intensifica cooperarea bilaterală pe toate dimensiunile Parteneriatului și în special pe cea economică.

Totodată, șeful Executivului a evidențiat profilul particular al României, stat dedicat relației de parteneriat cu Statele Unite ale Americii, precum și proiectului european. În acest context, a arătat că România va continua să promoveze o agendă transatlantică pozitivă pe durata  Președinției române a Consiliului UE, din dorința de a contribui la consolidarea acestei legături, pe care o consideră vitală atât pentru continentul european, cât și pentru SUA.