„Weekend family” la Muzeul Olteniei

0
486

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei derulează, începând cu data de 19 martie, proiectul cultural educativ interactiv „Weekend family”. Dedicat familiilor cu copii având vârste cuprinse între 4-12 ani, acesta urmăreşte, prin activităţi realizate într-o manieră ludică şi interactivă, stimularea creativităţii, schimbul reciproc de informaţii, dobândirea de noi abilităţi intelectuale şi kinestezice, educarea simţului analitic, atât ale copiilor, cât şi ale adulţilor.

Mămici, tătici, bunici, copii – cu toţii sunt invitaţi să petreacă altfel timpul liber alături de cei dragi. Muzeul Olteniei le oferă această alternativă de două ori pe lună, sâmbăta, timp de două ore, între 9.30 şi 11.30. Programul constă într-o vizită activă tematică în expoziţiile Secţiei de Știinţele Naturii a muzeului şi un atelier de creaţie liberă (având ca model o temă specifică – un animal, un ecosistem, o planetă etc.).

„În cadrul atelierului, participanţii au ocazia de a pune în practică diverse tehnici: desen, acuarelă, modelaj în lut, colaj din materiale refolosibile, quilling, string art, decoupage, glass art etc., în funcţie de tema modulului respectiv. La finalul fiecărei întâlniri, părinţilor/bunicilor li se pune la dispoziţie o fişă a programului, pe care o pot utiliza împreună cu cei mici, pentru recapitularea cunoştinţelor învăţate la muzeu”, precizează reprezentanţii instituţiei, adăugând că la începutul fiecărei săptămâni se va afişa tema pentru weekend.

Proiectul cuprinde opt module ce acoperă în totalitate specificul Secţiei de Ştiinţele Naturii: „Micul detectiv – să descoperim natura (19 martie, 2 aprilie), „Sanitari ai naturii” (16, 30 aprilie), „Animale răpitoare şi prădătoare” (14, 28 mai), „Ateliere Tanti Aneta – metode de conservare şi restaurare a pieselor de muzeu” (11, 25 iunie), „Realizarea unei scenete cu personaje din lumea animală” (9 iulie), „Incursiuni în organismul uman” (8, 22 octombrie), „Universul şi sistemul nostru solar” (12, 26 noiembrie), „Realizarea unei scenete cu personaje fictive din Univers şi Sistemul nostru solar” (8 decembrie), module finale de premiere  (23 iulie, 22 decembrie).

Participarea se face numai pe bază de înscriere individuală până în ziua de joi, inclusiv, din săptămâna în care are loc modulul la care se doreşte să se participe şi în limita locurilor disponibile. Pentru fiecare grupă, formată din maximum patru familii (8-12 persoane), vor avea loc două şedinţe (module) pe lună, în ziua de sâmbătă, între orele 9.30 – 11.30.

Înscrierile se fac la adresele de e-mail lilagima@yahoo.com, muzeulolteniei@yahoo.com sau la numerele de telefon 0766.326.909 şi 0251.411.906, unde vor fi comunicate datele personale (nume, prenume, vârsta participanţilor şi număr de participanţi din cadrul familiei) şi date de contact (telefon, adresă de e-mail). Adulţii trebuie să îi însoţească pe copii pe toată durata şedinţei. Potrivit reprezentanţilor Muzeului Olteniei, pentru ca activităţile să se poată desfăşura în condiţii de calitate, la fiecare atelier creativ în parte se vor accepta maximum patru familii.