Traficanţi de minore după gratii

0
376

Doi membri ai unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficarea minorelor şi exploatarea sexuală a acestora la stradă, în Italia, au fost arestaţi preventiv, ieri după-amiază, în baza mandatelor emise de magistraţii Tibunalului Dolj. Cei doi, o femeie şi un bărbat, au fost reţinuţi în urma unei acţiuni defăşurată joi, în oraşul Balş, judeţul Olt, unde poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT –  Serviciul Teritorial Craiova au efectuat cinci percheziţii domiciliare.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Craiova, au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de minori. Oamenii legii supravegheau de ceva vreme activitatea membrilor reţelei, iar joi dimineaţă, au descins, simultan, la cinci locuinţe din oraşul Balş, judeţul Olt, aparţinând unor persoane suspectate că fac parte din grupul de traficanţi. În urma percheziţiilor, poliţiştii i-au “săltat” pe Vergică Mihalache şi pe Marinela Ciocîrlău, ambii din localitate, care au fost aduşi la Craiova, la sediul DIICOT, pentru audieri. În plus, potrivit unui comunicat al BCCO Craiova, la percheziţii, au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe formulare de primire a unor sume de bani prin servicii de curierat rapid, agende personale conţinând însemnări olografe referitoare la sume de bani împrumutate, telefoane mobile, suma de 500 euro şi 145 cartuşe de ţigări netimbrate. Din cercetările poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată din Craiova a rezultat că cei doi, împreună cu Emil Măratu, din aceeaşi localitate, dar şi cu alte persoane, au racolat mai multe tinere şi minore de pe raza judeţului Olt, pe care, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă avantajos, le-au transportat în Italia, la Roma. Odată ajunse aici, fetele erau scoase la stradă şi exploatate sexual, banii ajungând la cei trei olteni. Oamenii legii au identificat până în acest moment trei victime minore, din exploatarea cărora proxeneţii au obţinut, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, peste 12.000 euro.

În urma audierii, procurorul de caz din cadrul DIICOT – Craiova a dispus reţinerea lui Vergică Mihalache şi Marinelei Ciocîrlău, care au ajuns în arestul IPJ Dolj, iar ieri după-amiază au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, în timp ce pentru Emil Măratu s-a solicitat emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă. În sarcina celor trei s-a reţinut iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi trafic de minori, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor membrilor grupului infracţional organizat şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Ieri după-amiază, magistraţii Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor doi, în timp ce faţă de Măratu s-a amânat pronunţarea în cazul mandatului în lipsă.