Cum a vrut Eugen Georgescu să pună umărul la schimbarea viceprimarului de la Leu

1
373

Viceprimar Cristescu Iulian

Ce l-a împins pe fostul reprezentant al guvernului în teritoriu Eugen Georgescu, ca la câteva zile după ce a fost demis din funcţie să semneze o serie de acte administrative, punându-se astfel într-o situaţie delicată? „Datorii” nedecontate? Cu siguranţă, pentru că altfel nu se explică de ce ar fi făcut un astfel de gest, pentru un primar din comuna Leu, de la care până la urmă s-a şi aflat ilegalitatea comisă de Eugen Georgescu. Pentru că dacă Antonie Drăghici nu şi-ar fi dorit să salveze locul de muncă al soţie lui, şi nu ar fi arătat referatul semnat de Eugen Georgescu la data de 7 martie a.c. consilierilor locali, poate că nu s-ar fi aflat nimic nici astăzi.

Afinităţile dintre Eugen Georgescu şi primarul comunei Leu, Antonie Drăghici au fost remarcate la data de 17 mai 2010, când în localitate a avut loc campania „Fii vocea comunei tale! “. Eugen Georgescu şi juriştii din Prefectura Dolj au fost şi ei prezenţi la eveniment. Şi pentru că viceprimarul Iulian Cristescu a luat atitudine împotriva lui Eugen Georgescu spunându-i printre altele: „Aţi venit să ne minţiţi cu găinării de doi lei “, reprezentantul în teritoriu al guvernului şi primarul Antonie Drăghici şi-au propus să îl schimbe din funcţie.

Comisie de control cu un scop precis

Din planul gândit de cei doi făcea parte şi Eugen Marinescu, care a doua zi a trecut la treabă. A făcut un referat: „pentru emiterea Ordinului Prefectului de verificare a respectării legalităţii conform actelor normative ce reglementează gospodărirea localităţii, accesul utilajelor şi vehiculelor destinate transportului de mărfuri, probleme de fond funciar, administrarea domeniului public şi privat în comuna Leu, judeţul Dolj”. Formulare pompoasă dar cu un scop precis. Eugen Georgescu a emis în aceeaşi zi Ordinul nr. 157 din 18 mai 2010, prin care constituia o comisie „care să verifice în principal următoarele”: „întreţinerea, repararea şi modernizarea drumurilor comunale, a străzilor, trotuarelor; amenajarea şi curăţarea şanţurilor, rigolelor, podeţelor; curăţarea şi amenajarea locurilor virane; depozitarea corespunzătoare a rezidurilor menajere şi a gunoaielor; curăţarea cursurilor de apă; asigurarea surselor financiare pentru punerea în aplicare a măsurilor de gospodărire a localităţii; reglementarea accesului utilajelor şi vehiculelor destinate transportului de mărfuri; aplicarea legislaţiei fondului funciar; aplicarea legislaţiei privind administrarea domeniului public şi privat”.

Controlul nu a mai avut loc

Aproape toate domeniile impuse spre verificare de Eugen Georgescu intrau în atribuţiile viceprimarului Iulian Cristescu, care avea în subordine lucrătorii plătiţi pe Legea 416/2001. În referatul lui, Eugen Marinescu face şi el referire la verificările care urmau a fi efectuate de cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la aplicarea Legii 416/2001: “Având în vedere faptul că, pentru verificarea modului de aplicare a Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, s-a emis Ordinul Prefecturii nr. 131/06.04.2010 prin care Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj va efectua verificările de specialitate în toate localităţile judeţului, inclusiv la comuna Leu, este necesară emiterea Ordinului Prefectului pentru verificarea respectării legalităţii”. Chipurile comisia Prefecturii Dolj efectua un control înaintea altuia al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Pentru ca aceştia să mai constate ce? De fapt îşi doreau să îl găsească pe viceprimarul Iulian Cristescu cu nereguli, să trântească un referat cu acestea şi apoi primarul Antonie Drăghici să înceapă demersurile pentru schimbarea acestuia, având la bază concluziile comisiei trimisă de Eugen Georgescu. Undeva ceva s-a întâmplat, pentru că acest control nu a mai avut loc. Poate că i-a făcut să se răzgândească referatul viceprimarului Iulian Cristescu din data de 19 mai 2010, prin care cerea un control extins al comisiei formată de Eugen Georgescu pentru “fapte de nerespectare a legii ori corupţie”.

1 COMENTARIU

  1. Ce masuri se vor lua impotriva celor de la registratura si cine si-a asumat semnarea si trimiterea celor patru proiecte de hotarare date nelegale de fostul prefect Eugen Georgescu la data de 07.03.2011 data la care acesta era deja demis .Cred ca totul va fi musamalizat asa cum s-a intamplat de fiecare data.Astept RASPUNS.Sa vedem daca domnul Giugea va face dreptate P.H.intocmit de consilieri pentru desfiintarea unor posturi care implica si sotia primarului .Mai bine faceti un reportaj sa vedeti unde-si desfasoara activitatea va asigur ca numai la Centrul Voinicelul nu o veti gasi, toata ziua sta in primarie dar nu stiu ce face,asculta probabil pe la usi.Va urez succes cu cat mai multe reportaje.In Leu nu veti duce lipsa de subiecte ACUM mai nou doi consilieri P.D.L.au votat contra bugetului intocmit de primar care si el a facut propaganda P.D.L.ului cu toate ca noi l-am votat fiind la P.N.L. Cand a mers imbracat in portocaliu prin targ a zis ca s-a mutat la P.D.L.sa iese Basescu sa primeasca fonduri europene.

Comments are closed.