Cadrele didactice şi angajaţii din Învăţământ vor primi salariile majorate

0
122
Miercuri, 14 februarie, profesorii și angajații din Învățământ primesc salariile majorate de la 1 ianuarie 2024. La sfârșitul lunii ianuarie, aplicația de salarizare pentru angajații din Educație a fost actualizată cu noile majorări salariale. Conform Ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii.

Săptămâna trecută, aplicația de salarizare a fost din nou actualizată, potrivit unui document ajuns în școli:

„Modificările aduse la versiunea 2.41.2 constau în:

  • Import grile (Educator-puericultor S și SSD) și actualizări grile pentru funcțiile de Infirmieră, Șofer, Lenjereasă, Inginer sistem I, Inginer sistem II, Infirmieră/infirmieră în educație timpurie pe legislatiile anterioare, în vederea calculului de sporuri; 
  • Remediere afișare contribuții pentru salariați cu încadrări multiple și CM; 
  • Actualizare Categorie unitate pentru CJRAE;
    ATENȚIE: în Setări generale trebuie reselectat tipul de unitate, iar în urma acestei operații categorie unitate = ”(2) Învăţământ Special”.
La sfârșitul lunii decembrie 2023, Guvernul a adoptat proiectul de Ordonanță de Urgență care stabilește salariile din învățământ de la 1 ianuarie 2024. Potrivit acestuia, cele mai mari creșteri sunt pentru funcțiile administrative, atât în mediul academic (19% pentru rectori) cât și în cel preuniversitar (26-28% pentru inspectori și aproape 30% pentru directorii de școli).