ALDE Dolj : Ne preocupă scăderea dramatică a numărului de oameni ocupați în regiunea Olteniei

0
487

Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj : ”Scăderea dramatică a numărului de oameni ocupați în regiunea Olteniei ar trebui să ne preocupe mai mult la nivelul deciziei politice și administrative”

 Conform datelor furnizate de Eurostat numărul românilor  care desfășoară o activitate prin contract de muncă, ocupare domestică/de subzistență, de liber profesionist sau în zona patronală a scăzut în ultimii 9 ani cu aprox .500.000.

Cu toate acestea rata de ocupare la nivel național crește datorită migrației și declinului demografic (scăderea populației). România are toate șansele să atingă obiectivul  angajat de ocupare 70% în cadrul Strategiei Europa 2020 însă pe fondul acestor fenomene negative care, din păcate, au toate șansele să se  dezvolte.

Situația cea mai dramatică o întâlnim la nivelul Olteniei unde  numărul celor care prestează o activitate s-a redus cu 140.000( o treime din total!!!)  de la 928 mii de ocupăți în 2008  la 788 mii de ocupăți în 2017.Cauzele fiind aceleași, migrația și declinul demografic doar că mult mai accentuate.

Revizuirea strategiilor de dezvoltare locală și regională ținând cont de aceste fenomene inhibitoare de dezvoltare și  aducătoare de inegalități interregionale ar trebui să devină astfel o prioritate pentru liderii politici și administrativi din regiune.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ