N-a fost nimic putred în Danemarca…

0
115

Handbalistele de la SCM Craiova s-au impus cu 29-25 în deplasare în faţa lui Randers şi s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF

De o remiză aveau nevoie handbalistele Craiovei pentru a merge mai departe din Grupa A a Cupei EHF, în ultimul meci, contra danezelor de la Randers, pe care le învinseseră în Polivalentă la 6 goluri. În cazul unui eşec în Danemarca, fetele lui Bogdan Burcea trebuiau să aştepte finalul partidei Brest – Kuban şi doar un succes al franţuzoaicelor le convenea. Numai că „leoaicele” din Bănie n-au vrut să stea la mâna nimănui. Mult mai motivate decât gazdele, care nu mai aveau nicio şansă de a ajunge în sferturi şi nu au folosit câteva jucătoare de bază, craiovencele au ţinut să-şi asigure calificarea prematur şi au condus cu 7-1 şi 9-3 în prima repriză a partidei din „Randers Arena”. Danezele au avut o tresărire de orgoliu şi de la 6-12 s-au apropiat  la 11-12. N-au reuşit însă să egaleze şi repriza s-a terminat cu un avantaj confortabil pentru fetele noastre: 17-14. Şi partea a doua a început tot cu oltencele la pupitru, iar în minutul 45 s-a consemnat cea mai mare diferenţă de scor: 25-18 pentru SCM. Portarul Yulia Dumanska a avut din nou o prestaţie remarcabilă între buturi şi a încercat şi poarta adversă, în condiţiile în care gazdele au atacat fără portar în perioadele de inferioritate numerică. La una dintre aruncările de de distanţă, portarul Craiovei a reuşit să şi marcheze. Chiar dacă au mai scăzut ritmul în ultima parte a disputei, prelungind atacurile până la limita pasivului, alb-albastrele nu au avut emoţii în obţinerea victoriei şi a calificării în sferturi, sărbătorită alături de cei aproape 100 de fani români din sală, pe ritmurile „Cântecului pentru Oltenia”.

În sferturi, cu Lada, Kastamonu sau Larvik

Au evoluat pentru SCMU Craiova:  Yulia Dumanska 1 gol, Flori Stanciu (portari), Cristina Florianu 8 goluri, Patricia Vizitiu 5, Bobana Klikovac 3, Carmen Şelaru 3, Andreea Rădoi 3, Andreea Pricopi 3, Valentina Elisei Ardean 2, Jelena Trifunovic 1,  Ana Maria Ţicu, Nicoleta Tudor. Golurile echipei daneze au fost reuşite de Mari Molid 7, Gitte Andersen 3, Camilla Larsen Degn 3, Cecilie Hansen Morch 2, Anne Nielsen 2, Josefine Dragenberg 2, Sara Johansson 2, Daniela Gustin 2, Signe Schaar 1, Rikke Thorngaard 1.

În celălalt meci al grupei, Brest Bretagne a învins cu 30-16 pe Kuban Krasnodar şi a terminat pe primul loc, deoarece are golaveraj mai bun în meciurile directe cu SCM Craiova. De altfel, clasamentul final al grupei A arată astfel: 1. Brest Bretagne 8 puncte, 2. SCM Craiova 8 puncte, 3. Kuban Krasnodar 6 puncte, 4. Randers 2 puncte.

În sferturile de finală, SCM Craiova va întâni una dintre câştigătoarele celorlalte 3 grupe, respectiv: HC Lada Togliati (Rusia), Kastamonu Belediyesi (Turcia) sau Larvik (Norvegia), tragerea la sorţi urmând a avea loc mâine. Meciurile sunt programate pe 3 şi 10 martie. Tot în sferturi va juca şi HC Zalău, care a terminat pe locul secund grupa D, după Larvik. Handbalistele Craiovei au mai primit o veste bună ieri: Vâlcea, echipa cu care se aflau la egalitate de puncte în clasamentul Ligii Florilor, a fost învinsă pe teren propriu de CSM Bistriţa. Astfel, formaţia din Bănie se poate desprinde, dacă se va impune în deplasarea de la Slatina.