Înscrieri la Concursul Naţional “Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI

0
373

Au început înscrierile în cadrul Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. Termenul-limită de trimitere a lucrărilor pentru ediția a XXVI-a este 31 martie 2018.
La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova și Ucraina). Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii” sau „Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.
Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 31 martie 2018 (data poştei) pe adresa: Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), str. Simion Bărnuţiu, nr. 4, Iaşi, cod 700118, tel. 0747/499488. De asemenea, în plic va trebui inserat formatul electronic al lucrărilor.
Juriul va acorda câștigătorilor o serie de premii în cadrul evenimentelor dedicate aniversării Centenarului Bojdeucii „Ion Creangă”, primul muzeu literar din România, în perioada 13-15 aprilie 2018. Tot atunci se va lansa ediția jubiliară a volumului Poveştile de la Bojdeucă, volum ce conține textele autorilor premiați la ediția din anul 2017.
Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul “Poveştile de la Bojdeucă”, ce va fi lansat în aprilie 2019.