Arestat pentru furturi de la mai mulţi pensionari

0
200

Un bărbat de 60 de ani, din comuna Padina, judeţul Mehedinţi, a fost arestat pentru 30 de zile în baza mandatului emis ieri, pe numele său, de Judecătoria Craiova, pentru mai multe furturi. Poliţiştii craioveni au stabilit că bărbatul a păcălit mai mulţi pensionari craioveni, sustrăgându-le diverse sume de bani. 

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de miercuri, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul de Investigaţii Criminale, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, l-au prins în flagrant pe Sever Păpălă, de 60 de ani, din comuna Padina, judeţul Mehedinţi care, în jurul orei 13.15, a sustras din locuinţa unei craiovence un portofel în care erau bani şi carduri bancare.

Mai exact, bărbatul a abordat-o pe Ioana M., de 69 de ani, sub pretextul vânzării de portocale la un preţ redus, iar femeia, fără să bănuiască nimic, l-a invitat în locuinţă. Acolo, profitând de neatenţia bătrânei, a sustras din hol portofelul, apoi a plecat. Autorul a fost dus la sediul Poliţiei, a fost identificat, iar prin extinderea cercetărilor poliţiştii au mai stabilit că suspectul, pe 27 ianuarie 2016, profitând de neatenţia lui Gheorghe M., de 79 de ani, din Craiova i-a sustras o borsetă cu 3.000 de lei şi carduri bancare.

De asemenea, oamenii legii au stabilit şi faptul că, pe 14 decembrie 2015, în timp ce se afla pe Calea Bucureşti, Păpălă a abordat-o pe Lucia M., de 69 ani, iar prin distragerea atenţiei a pătruns fără drept în sufrageria apartamentului femeii, de unde a sustras suma de 1.000 lei. În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de Sever Păpălă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în baza probatoriului administrat fiind reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj.

Ieri după-amiază a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de instanţă: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova Dispune arestarea preventivă a inculpatului Păpălă Sever pe o durată de 30 zile, de la 11.02.2016 până la data 11.03.2016 inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 11.02.2016”, se arată în hotărârea instanţei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că vârstnicii sunt o categorie vulnerabilă şi insistă ca aceştia să nu dea curs nici unei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane, să nu ofere nici un fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, să nu dea crezare veştilor prin care sunt anunţaţi că sunt “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu au participat şi să nu accepte în nici un caz să trimită persoanelor necunoscute bani în avans pentru ridicarea unor premii, pentru că toate acestea sunt metode folosite de infractori ca să-i lase fără bani.