Andrei Dan Butaru este noul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor

0
383

Decizia privind numirea dr. Andrei Dan Butaru în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 0104/2016. Andrei Dan Butaru îndeplineşte, actualmente, funcţia de director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj. El vine la conducerea ANSVSA, după Dorin Valter Enache, demis în decembrie anul trecut, pentru că ANI a constatat că se afla în conflict de interese.

După cum titrează deja unele publicaţii, premierul Cioloş şi-a numit trei oameni importanţi în poziţii-cheie, printre aceştia aflându-se şi dr. Andrei Dan Butaru. Cu state vechi în specialitate, acesta a primit şi girul universitarilor de profil, capacitatea sa managerială şi anvergura profesională fiind tot atâtea atuuri pentru nominalizarea sa. Dr. Andrei Dan Butaru este membru al Colegiului Medicilor Veterinari Dolj şi vicepreşedinte al Comisiei Superioare pentru Deontologie şi Litigii din cadrul Colegiului Medicilor Veterinari din România.

Născut la 4 octombrie 1958, în comuna Amărăştii de Jos, judeţul Dolj, dr. Andrei Dan Butaru a primit, cu mult timp în urmă, din partea Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Adeverinţa nr. 8643/08.09.2009 prin care, în baza Notei de Constatare nr. S/DI/I2837, din data de 15.10.2008, s-a stabilit „că nu există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, în sensul legii”. Aşadar, cu un trecut „curat”, om al faptelor, ce a reuşit să formeze la Craiova o echipă matură de specialişti, dr. Butaru merge, cel puţin până în noiembrie a.c., la conducerea structurii centrale, din ce în ce mai expusă exigenţelor de tot felul. Optimismul, perseverenţa şi flerul ne dorim să-l caracterizeze şi pe mai departe, iar avansările de la deconcentrate la nivel central nu pot decât să ne aducă un zâmbet de mândrie oltenească!