Flash 3D: Fl. Costea, Stoica, Dănănae

0
125

Fotbalişti consacraţi la Universitatea Craiova, trecuţi pe la Steaua şi care au semnat de curând cu CS Turnu Severin, Florin Costea, Dorel Stoica şi Ovidiu Dănănae, au părăsit, ieri, cantonamentul Severinului de la Kladovo pentru a efectua vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Bănie. Îmbrăţişaţi de vechi cunoştinţe, solicitaţi de medici pentru poze, cei 3 n-au ascuns că au nostalgia Ştiinţei, pe care o aşteaptă înapoi în fotbal. Speră să salveze Severinul, dar nu au planuri de viitor cu echipa de la Dunăre. 

– Universitatea Craiova: cum a fost şi dacă va mai fi…

– Florin Costea: Ce pot spune despre echipa la care am devenit golgheterul Ligii I…Dacă Universitatea Craiova mai exista încă, acum aş fi revenit, jucam pentru Ştiinţa şi în Liga a II-a, dar din păcate nu este cazul. Poate că Universitatea va reveni din vară, dar atunci eu aş vrea să plec afară, într-un campionat puternic, să trec şi prin această experienţă. Simt că mai am mult de jucat fotbal, dar la Craiova sunt sigur că mă voi întoarce cândva, nu ştiu când.

– Dorel Stoica: Mereu am fost alb-albastru şi aşa o să fiu tot timpul. Şi acum, la vizita medicală a curs mai mult sânge albastru şi puţin alb! Sper ca de la vară să fie din nou Universitatea Craiova, am crezut şi voi crede permanent în revenirea acestei echipe, cea mai frumoasă din fotbalul românesc. Am trăit multe momente deosebite la Craiova, am fost căpitanul echipei, chiar şi antrenorul ei, ultimul antrenor, din păcate…

– Ovidiu Dănănae: Mi-ar fi plăcut să fac vizita medicală încă o dată pentru Universitatea Craiova, de 17 ani sunt obişnuit să vin aici îmbrăcat în tricoul Ştiinţei. Sufletul meu a rămas lângă această echipă şi m-aş întoarce imediat. În primul rând trebuie să se întoarcă Universitatea, mai puţin contează dacă revin eu la Craiova.

– Severinul: de ce l-aţi ales şi cât credeţi în salvare?

– Florin Costea: Mă simt bine la Severin şi din această cauză am ales să joc aici. Nu a contat nici măcar că am suferit acea accidentare chiar pe stadionul din Severin. Sper să îmi meargă la fel de bine ca la Craiova, fiindcă am venit la o altă echipă alb-albastră. Mi-aş dori să prind echipa naţională jucând la Severin. Vreau să joc bine, nu mi-am propus să dau un anumit număr de goluri, dar sigur că aş vrea să marchez în fiecare meci. Sunt sigur că pot să revin la forma care m-a făcut golgheterul Ligii I acum 4 ani. Am arătat că nu sunt un jucător scump, ci unul care mizează pe feeling.  Este greu să ne salvăm, s-a schimbat echipa aproape în totalitate, nu ne avantajează nici devansarea campionatului, dar sperăm, ce să facem… Am avut o perioadă bună cu Jerry Gane la Craiova, îmi aduc aminte de victoria din Giuleşti cu 3-0 cu el pe bancă.

– Dorel Stoica: – Mă bucur că am ajuns să joc în Liga I la echipa din oraşul unde m-am născut şi sper să dau mâna de ajutor de care are nevoie pentru a se salva. Am venit lângă câţiva jucători pe care îi cunosc, poate o să vină şi Gabi Boştină, cine ştie, mai târziu şi Rădoi, refacem trupa de la juniori, măcar la final de carieră la Severin.

– Ovidiu Dănănae: Cunosc foarte bine staff-ul tehnic, dar şi o parte dintre coechipieri. Nu ni se dau prea multe şanse, dar ce să facem, să nu mai jucăm? Încercăm să sărim deasupra liniei, fiindcă au mai fost echipe care s-au salvat după ce erau în situaţii şi mai dificile.