Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, anunţă o nouă modificare pentru învăţământul preuniversitar

0
400
 Aseară, la DIGI 24, ministrul Educaţiei , Sorin Cîmpeanu, a anunţat o nouă mofificare a regulilor pentru unităţile de învăţământ preuniversitar. Astfel, vor fi luate în considerare pentru decizii de funcţionare a şcolilor doar testele PCR.
„Ordinul de ministru va trebui să fie actualizat, fie și pentru actualizarea perioadelor de carantinare, care nu mai sunt două săptămâni, sunt 5, 7, respectiv 10 zile. Odată cu actualizarea acestui ordin de ministru vor fi permise – am discutat cu Ministerul Sănătății – vor fi luate în considerare doar testele confirmate prin PCR”, a anunțat aseară ministrul Educației, la Digi24, în legătură cu actualizarea ordinului de ministru pentru funcționarea școlilor.

Conform legislaţiei,  art. 6 al ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede „suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar / conexe se dispune, în condițiile art. 2 și 3, pentru o perioadă de 14 zile, la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.” Alineatul 5 de la art. 6 al ordinului comun stipulează următoarele: „Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim on-line. Elevii al căror test efectuat în unitatea de învățământ este negativ, precum și elevii care prezintă în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, pot relua cursurile cu prezență fizică. Elevii care nu se prezintă la testare sau care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR efectuat în ultimele 24 de ore, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *