Porţi Deschise la Teatrul „Colibri”, de Ziua Culturii Naţionale

0
145

Luni, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” îşi deschide din nou porţile spre vizitare, între orele 10.00-18.00, pentru toţi craiovenii dornici să se bucure şi altfel de acest univers magic. Vizitatorii vor putea intra în culise, în atelierele de producţie ale  Fabricii de Poveşti, în depozitul cu păpuşi, decoruri, costume şi elemente de recuzită din spectacolele care au îmbogăţit de-a lungul timpului repertoriul teatrului.

Până atunci, teatrul îşi aşteaptă cu drag publicul sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.00, la spectacolul „De-a capra cu trei iezi”, adaptare după Ion Creangă, scenariul şi regia Iulia Cârstea, muzica Alexandru Iosub, cu Oana Stancu, Rodica Prisăcaru, Alis Ianoş, Iulia Cârstea, Daniel Mirea, Emanuel Popescu. Duminică, 14 ianuarie, la ora 11.00, este programat spectacolul „Gogoaşa şi Năzdrăvanul Petrişor”, adaptare după poveşti populare ruseşti, scenariul şi regia Alla Cebotari, pe care publicul o va vedea şi în distribuţie alături de actorii Emanuel Popescu şi Daniel Mirea. Scenografia este semnată de Iulia Goanţă, iar muzica, de Alin Macovei-Moraru. Biletele se pot procura de la Agenţia instituţiei, la preţurile de 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului.

De asemenea, duminică, 14 ianuarie, ora 12.00, se vor încheia înscrierile prin formular online la atelierele de creaţie din seria a doua a stagiunii (22 ianuarie – 18 martie). În cazul în care vor exista locuri neocupate la acea dată sau care se vor elibera ca urmare a dublei înscrieri sau a retragerii vor fi anunţate pe site-ul instituţiei şi pe paginile de facebook. Pentru acestea se vor face înscrieri prin e-mail, pe adresa atelierecolibri@gmail.com, în perioada 15-17 ianuarie. Potrivit unui comunicat de presă al Teatrului „Colibri”, ultima zi de achitare a taxei (150 lei / atelier) este 19 ianuarie.