Liderul PSD Liviu Dragnea îşi consolidează poziţia în partid printr-un turneu la filialele din Moldova

0
172

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a participat, ieri, la şedinţa conducerii organizaţiei partidului din Suceava,el aflându-se într-un turneu la filialele partidului din Moldova, în contextul în care la sfârşitul lunii va avea loc şedinţa CExN, în care se va decide o eventuală restructurare a Guvernului.

Liderul social-democraţilor a evitat, atât la sosirea la hotelul unde s-a desfăşurat şedinţa, cât şi la plecare, să dea declaraţii de presă jurnaliştilor prezenţi la Suceviţa, locul unde a avut loc şedinţa Organizaţiei Judeţene a PSD.

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea urmează să participe la şedinţele conducerilor organizaţiilor din Bacău, Vaslui, Botoşani, precum şi din mai multe filiale din Moldova.

Deplasările lui Liviu Dragnea în filialele partidului din Moldova au loc în contextul în care la sfârşitul lunii va avea loc şedinţa Consiliului Executiv Naţional, în care se va decide o eventuală restructurare a Executivului, cerută de premierul Mihai Tudose.

Conform surselor citate, Liviu Dragnea s-a întâlnit miercuri seara şi cu preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan.

„Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca deficitul structural, cheltuielile cu funcţionarea statului să fie mai mici. Şi atunci 24 de ministere e cam mult. Ar trebui să fie mai puţine. Cred că numărul ar trebui să înceapă cu unu. Că sunt 19, dar măcar să înceapă cu unu. Apoi, s-au creat în teritoriu o mulţime de structuri care ţin de acelaşi minister, o mulţime de pui. Mi-aş dori (să fie – n.r.) cam comasate înapoi. (…) Dacă nu mai pot să fac lucrul ăsta, plec acasă”, a declarat miercuri seara premierul Mihai Tudose la Antena 3.

Restructurarea Guvernului este dorită de Mihai Tudose, însă şeful pe linie de partid, Liviu Dragnea, se împotriveşte.