Craiova: Prins de jandarmi în timp ce vindea haine “de firmă” fără documente legale

0
148

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au depistat, joi, 11 ianuarie a.c., pe raza municipiului Craiova, un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din Craiova, care oferea spre comercializare, în incinta unui important centru comercial din municipiu, articole vestimentare ce purtau însemnele unor firme renumite, fără a deţine documente pentru a putea certifica conformitatea sau provenienţa acestora.

De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, pe raza municipiului Piteşti, judeţul Argeş, au fost depistate alte două persoane, de sex masculin, una în vârstă de 47 de ani, iar cea de-a doua persoană în vârstă de 45 de ani, ambele având domiciliul stabil în Piteşti, care ofereau spre comercializare, ambulant, articole vestimentare ce purtau însemnele unor firme renumite, fără a deţine documente pentru a putea certifica conformitatea sau provenienţa acestora.

Punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, constituie infracţiune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin. 1, lit. b) din legea nr. 84 din 1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Astfel, în conformitate cu art. 61 din Codul de Procedură Penală, jandarmii au întocmit acte procedurale cu privire la cele constatate, dosarele întocmite, precum şi mijloacele materiale de probă, fiind înaintate organelor de urmările penală. Jandarmii recomandă cetăţenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi de asemenea, să nu încurajeze astfel de fapte.