Două pasiuni, o expoziție: „De rerum naturae”

0
324

Două pasiuni pe care le are plus sprijinul Muzeului Olteniei l-au determinat pe craioveanul Marius Bogdan să deschidă prima sa expoziție. Una este pentru arta plastică, cealaltă, nu atât de comună, pentru… avifaună.

Huhurezul mare, vulturul cu cap alb, rățușca mandarin, pinguinul imperial, scoicarul, vânturelul ori păunul – aceasta din urmă fiind una dintre cele mai laborioase lucrări, realizată în aproape un an, căci fiecare pană a fost desenată în detaliu – sunt doar câteva dintre păsările surprinse de Marius Bogdan îndeosebi în culori acrilice, ca și în acuarelă. Talentul său și interesul pentru lumea păsărilor, pe care o cunoaște foarte bine, i-au convins pe reprezentanții instituției craiovene să-i acorde sprijinul. Intitulată „De rerum naturae”, expoziția de pictură semnată Marius Bogdan va fi vernisată joi, 15 ianuarie, ora 19.00, la Sala „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei.

Craioveanul este absolvent al Colegiului Național „Frații Buzești” și al Facultății de Electromecanică din cadrul Universității din Craiova. Este tatăl a două fete, cea mai mare dintre ele urmând, în prezent, un master în Teorie și Analiză Politică.