Primarul din Giurgiţa, condamnat la un an de închisoare cu suspendare într-un alt dosar

0
142

În timp ce la Judecătoria Segarcea continuă procesul în care Valentin Mitrică, primarul suspendat al comunei Giurgiţa, este judecat, în stare de arest preventiv, pentru abuz în serviciu în formă calificată, în urmă cu aproximativ o lună, pe 9 decembrie 2011, acesta a fost condamnat de Judecătoria Strehaia la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendare, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fapta pentru care Mitrică este proaspăt condamnat s-a petrecut anul trecut, înainte de a fi arestat preventiv în Dolj, pe vremea când încă era primarul în funcţie al comunei Giurgiţa. Astfel, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, care au făcut cercetările în acest dosar, în noaptea de 26 spre 27 martie 2011, în timp ce conducea autoturismul soţiei sale pe DN 67A, Valentin Mitrică a pierdut controlul direcţiei şi s-a lovit cu maşina de parapetul unui pod de pe marginea drumului. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului l-au testat pe primarul doljean cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mitrică a fost dus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit, ulterior, dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În noiembrie 2011, procurorii din Strehaia au încheiat cercetările în acest caz şi l-au trimis pe Mitrică în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Strehaia. Pe 9 decembrie 2011, la primul termen de judecată, inculpatul şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanţei a rămas definitivă, pentru că nici inculpatul şi nici procurorii nu au atacat-o cu recurs.

Reamintim că în luna iulie 2011 procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea i-au trimis în judecată pe primarului comunei Giurgiţa, Valentin Mitrică, şi pe contabilului Primăriei Giurgiţa, Marin Nica, pentru comiterea infracţiunilor de delapidare, respectiv complicitate la delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual, angajarea, ordonanţarea şi efectuarea de plăţi peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli prin bugetul local, următorul termen al procesului fiind pe 19 ianuarie a.c.