„Off”-urile graficianului Gabriel Bratu ajung la Galeria „Artis” din Slatina

0
443

După ce, în octombrie, a expus în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului Naţional de Caricatură şi Umor „Oltenii şi restu’ lumii”, graficianul Gabriel Bratu revine pe simezele din Slatina, de această dată cu o expoziție personală, intitulată „Off”-uri.

Vernisajul are loc astăzi, ora 16.00, la Galeria „Artis” a Muzeului Județean Olt, evenimentul fiind organizat cu sprijinul Consiliului Județean Olt. Lucrările prezentate la Slatina s-au aflat, până nu demult, la Galeria „ARTA” din Craiova, reunite în expoziția personală pe care Gabriel Bratu a deschis-o luna trecută, cu prilejul împlinirii, pe 5 noiembrie, a 80 de ani de viață.

«Maestrul Gabriel Bratu a împlinit de curând 80 de ani lumină în paradisul vieții terestre. De mai bine de șase decenii și jumătate caricaturistul și graficianul român cu prenume de arhanghel studiază, meditează și desenează profilul psihologic al românului supus „voltelor” destinului și timpurilor. Spirit rafinat descins din marea familie intelectuală a „banilor Craiovei”, Gabriel Bratu este prin excelență un ludic. Deținător al unei fizionomii și expresivități artistice inconfundabile, artistul identifică cu precizie chirurgicală sau „urzică”, cu jovialitate, inocență, dar în același timp și cu un sentiment de amărăciune, incultura, hoția, minciuna, cameleonismul, ingratitudinea și ipocrizia», apreciază dr. Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt.