Au fost semnate contracte în valoare de peste 3,2 milioane de euro

0
335

Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională  Sud-Vest Oltenia a semnat, ieri, trei contracte cu beneficiari din judeţele Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj. Primul contract, „Modernizarea parcurilor balneare din staţiunea Călimăneşti-Căciulata”, are ca beneficiar UAT Călimăneşti, care a implementat acest proiect în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea. Durata de implementare este de 32 de luni. În cadrul proiectului este prevăzută reabilitarea unui teren intravilan în suprafaţă de 11.642 mp, situat pe Calea lui Traian, Parc Central, reabilitare zonă verde, reabilitare alei pietonale, realizare a două chioşcuri din lemn pentru desfacere obiecte artizanale, suveniruri şi presă. Marilena Bogheanu, directorul ADR S-V Oltenia, a mai precizat că acest proiect mai prevede reabilitarea Parcului Căciulata – Parc Izvoare în suprafaţă 27.948 mp, dar şi un traseu pietonal pentru promenadă amenajat pe malul râului Olt între Parc şi Complexul Hotelier Căciulata. Valoarea proiectului se ridică la 14.100.280 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale va fi de 10.489.730 de lei (97,95% din valoarea eligibilă a proiectului) aproximativ 2.354.0688 de euro.

Orşova: Ambulatoriu dotat la nivel european

Cel de-al doilea contract semnat a fost „Reabilitarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Orşova”, beneficiar al proiectului fiind UAT municipiul Orşova, iar durata de implementare a proiectului a fost de 12 luni. Proiectul prevede reabilitarea şi completarea infrastructurii existente în Ambulatoriul Spitalului, astfel încât ambulatoriul să dispună de spaţiile şi echipamentele necesare asigurării serviciilor de sănătate la nivel european. „Un alt obiectiv important este transformarea Ambulatoriului Spitalului municipal Orşova într-o instituţie  medicală în cadrul căreia să poată să funcţioneze un sistem de tratare şi prevenire a bolilor”, a mai spus Marilema Bogheanu, directorul ADR S-V Oltenia, în cadrul unei conferinţe de presă. Valoarea proiectului va fi de 2.565.135,17 lei, din care total eligibil 1.840.823 de lei. De la bugetul naţional se va aloca o sumă de 239.307 lei iar contribuţia beneficiarului va fi de 36.816 lei.

Complex de servicii comunitare în Gorj

„Reabilitare, modernizare, dotarea Complexului de servicii comunitare pentru copilul în dificultate Târgu Cărbuneşti” este proiectul al cărui contract a fost semnat, ieri, cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Durata de implementare a proiectului este de 20 de luni, iar lucrarea urmăreşte, pe de o parte, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Cărbuneşti în vederea încadrării în standarde minime obligatorii, iar, pe de altă parte, creşterea şanselor de acces la servicii sociale pentru persoanele defavorizate social pentru copii şi familiile acestora. Se va asigura şi funcţionalitatea centrului prin dotarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor şi mobilierului, dotări strict necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţii curente a centrului. Beneficiarii direcţi ai Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Cărbuneşti sunt 43 de copii şi şase mame. Valoarea proiectului este de 3.018.842 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT este de 2.168.734 de lei. De la bugetul naţional proiectul va fi finanţat cu 287.689 de lei, iar contribuţia beneficiarului va fi de 44.259 de lei.

Ion Manea, primarul localităţii Orşova: „Acest proiect va avea un impact foarte mare pentru populaţie, inclusiv pentru cei care locuiesc pe Clisura Dunării. Spitalul din Orşova deserveşte şi o parte din populaţia din judeţul Caraş Severin. Ceea ce vreau să vă spun este că pe o rază de 100 de kilometri nu există niciun spital, iar conducerea unităţii spitaliceşti a încheiat deja contracte cu cei opt medici rezidenţi…”.

 

Florinel Constantinescu, primarul localităţii Călimăneşti: «Staţiunea Călimăneşti se pretează foarte bine la turismul balnear şi monahal. În zonă avem o privelişte frumoasă, parcuri şi izvoare balneare. Istoria unuia dintre aceste izvoare este strâns legată de cea a lui Napoleon. Sperăm să se dezvolte şi infrastructura din oraşul nostru. Paralel cu proiectul al cărui contract îl semnăm astăzi (n.r. – ieri) se mai implementează un alt proiect, destinat turismului de relaxare – „Mirajul Oltului”».

 

Dumitru Cotrună, directorul executiv al DGASPC Gorj: «Acest Centru face parte din cele zece centre din cadrul DGASPC Gorj, iar unul dintre obiectivele lui constă în prevenirea şi tratarea consecinţelor legate de problemele datorate separării de familie, abandon familial prin asigurarea unor condiţii de îngrjire, suport afectiv, care să respecte identitatea, integritatea şi demnitatea beneficiarilor…».