Poliţia şi Parchetul au deschis dosar penal pentru incendiul de la Spitalul Judeţean Ploieşti

0
280

În urma incendiului de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Ploieşti, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Încendiul s-a soldat cu trei victime,  doi pacienţi decedînd, iar o infirmieră a fost rănită, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu.

Ancheta este coordonată de procurori. Incendiul a izbucnit joi dimineaţă în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde erau internați 20 de pacienţi cu COVID-19. Doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi, iar o infirmieră a suferit arsuri. Alţi 15 pacienți au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a Spitalului Judeţean, în timp ce trei au refuzat transferul, potrivit Agerpres. Managerul spitalului, Bogdan Nica, spune că secţia era renovată, iar instalaţia electrică fusese verificată și există detectoare de oxigen.
Incidentul are loc la mai puțin de o lună și jumătate de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit 7 pacienți. Este a patra tragedie în mai puțin de un an, după incendiile de la Piatra Neamț și Institutul „Matei Balș”.

FOTO: Observatorul prahovean