Alb-albaştrii sub lupă

0
281

Pigliacelli – Nu i se poate imputa golul primit, dar nici nu se poate spune că a fost inspirat, mingea trecând pe mijloc, aproape de el. Anul trecut ar fi evitat golul, în acest campionat este sub nivelul din primul sezon. Totuşi, în ultimele meciuri nu a mai greşit.

Vlădoiu – Nici când a debutat, acum 3 ani, la Giurgiu, nu a jucat aşa de prost, cum a făcut-o la Ploieşti. Fără a avea mari probleme pe apărare, a greşit faze simple, nu a fost capabil să ofere o singură centrare decentă în tot meciul. Păcat, fiindcă prinsese echipa, iar echipa avea nevoie de încă un jucător under. Poate şi gafa din meciul cu Dinamo l-a scos din ritm. Martic era accidentat, dar mai erau alţi doi fundaşi dreapta în lot care puteau fi trecuţi pe foaie. De ce naiba a mai fost adus Măţel, când oricum aveai 3 fundaşi dreapta? Deşi merită, e greu să-l scoţi pe Vlădoiu din primul 11 la meciul următor, ţinând cont că Mihăilă va fi suspendat.

Bălaşa – A fost ţinta atacanţilor Chindiei, scoţând şi eliminarea din minutul 28. Mai întâi i-a aplicat Ivancic acel cot, apoi a mai primit două lovituri de la Dumiter. A jucat bine, păcat că nu a rezistat până la final pe teren.

Tiago Ferreira – Piţurcă a surprins cu titularizarea lui, ţinând cont de ce arată portughezul. Unicul motiv ar fi că foloseşte stângul pe construcţie, dar pasele sale au fost oricum aiurea.

Bancu – Nu a fost unul dintre meciurile sale bune, deşi este unul dintre cei mai constanţi jucători din Liga I. A avut acea ocazie în prima repriză, când a apărut la a doua bară, dar nu a reuşit să lovească bine mingea. Destul de multe greşeli pentru un jucător de valoarea lui.

Cosic – După un meci destul de bun cu Dinamo, a revenit la prestaţiile ezitante, multe pase greşite, a fost depăşit uşor la centru, pe construcţie nu a reuşit să verticalizeze, a jucat simplu, deşi şi astfel a greşit în multe rânduri. A avut şi acel luft…Poate că nu e pregătit, dar sunt jucători pe postul său care ar fi putut fi folosiţi. Sau poate trebuia să facă pereche cu Bălaşa în defensivă, pe postul său de bază.

Ivanov – Dacă în meciul cu Dinamo a concurat cu Ivan pentru titlul de MVP al partidei, acum a fost neverosimil de slab şi a fost înlocuit meritat.

Cicâldău – A fost unul dintre jucătorii cu randament bun. A avut noroc la gol, mai întâi cu arbitrul, fiindcă a acordat lovitură liberă, apoi cu devierea zidului. A centrat şi pentru ocazia lui Ivan, a mai avut acel şut din repriza a doua, puţin peste poartă. Poate el ar fi trebuit să aibă prezenţa de spirit să iasă pe 16 metri la faza fixă din care s-a deschis scorul, deşi avea om în marcaj pe 6 metri. Oricum, forma lui Cicâldău este în creştere şi l-am putea vedea titular cu Spania, în cazul în care România nu bate Suedia.

Bărbuţ – În prima parte a dat impresia că este activ în bandă în prima repriză. A avut un şut care a fost mai mult pasă la portar, deşi poziţia era foarte bună, şi o centrare pentru apariţia lui Bancu. A scos acea lovitură liberă din care a venit egalarea, deşi nu a fost fault. Pe final a preluat pe adversar pasa lui Pigliacelli într-o zonă periculoasă şi aşa a apărut ocazia lui Neguţ. Meci destul de modest făcut de Bărbuţ, oricum e un jucător care are probleme pe atac poziţional.

Mihăilă – Activ la început, a finalizat modest de trei ori. Prima dată n-a tras periculos, dar portarul a ezitat, prinzând în doi timpi, a doua oară a luftat, a treia oară mingea a trecut peste poartă. Evoluţie slabă în continuare, nu a mai reuşit să-şi depăşească adversarul direct, de frustrare a încasat şi un galben, al şaptelea în acest sezon şi va fi suspendat.

Ivan – Cine ştie când va ajunge să fie atacantul de careu pe care ni-l promite Piţurcă?! Tot în bandă se simte mai bine, are şi tendinţa de a se deplasa spre marginea terenului, căutând spaţii, nu ştie jocul cu spatele la poartă, deşi a avut unele devieri bune ca pivot. A avut cea mai mare ocazie, o lovitură de cap bună, puţin pe lângă poartă, în prima repriză. Chiar dacă s-a zbătut mult, nu a câştigat prea multe dueluri şi nici pe viteză nu şi-a surprins adversarii.

Acka – A intrat pe final de nevoie, fiindcă Bălaşa se accidentase.

Zakaric – Nu am văzut nimic la acest jucător de când a fost adus. Dacă nu e pregătit, atunci de ce mai e folosit? Oricum, transferul a părut din start inutil, ţinând cont că acolo erau variantele Ivan, Bărbuţ, Ioniţă sau Niţu. Poate dacă era vorba de un fotbalist de clasă, înţelegeam, dar sârbul nu a arătat absolut nimic până acum. Oricum, să nu ai măcar pe bancă niciun atacant de careu, în condiţiile în care era de aşteptat ca Moldovan să nu mai fie naiv ca Uhrin şi să ofere spaţii pentru viteza lui Mihăilă, Ivan şi Bărbuţ, e cel puţin ciudat. Cu atât mai mult cu cât gazdele au rămas în inferioritate numerică. Pe construcţie au fost mari probleme, aşa că măcar trebuia să fi avut un vârf autentic care să fi făcut ceva pe vreo minge aruncată în careu, aşa cum au reuşit Roman, în tur cu Chindia şi la Voluntari, şi Fortes, cu Poli Iaşi. Tot despre Piţi: să-ţi acuzi jucătorii de lipsă de concentrare sau de atitudine înseamnă să te culpabilizezi. Al cui era rolul de a-i ţine în priză după victoria cu Dinamo?

Ioniţă – De el ne lămurisem de ceva timp. Nu accidentările sunt problema sa, aşa cum a pretins la conferinţa de presă dinaintea meciului, ci forma şi atitudinea. Introdus să aducă un plus de imaginaţie, să desfacă jocul prin defensiva aglomerată a Chindiei, n-a reuşit decât să-i enerveze pe fanii Craiovei.