Alb-albaştrii sub lupă / Ne-am depăşit raţia de ocazii

0
228

Cu excepţia lui Popov şi Mateiu, restul titularilor Universităţii au avut ocazii de gol în meciul cu ASA şi niciunul nu a reuşit să marcheze

 

Bălgrădean – Ezitant la cele trei faze de gol ale oaspeţilor. La două dintre ele, inclusiv la gol, a respins mingea în faţă, iar în debutul meciului putea ieşi mult mai devreme din poartă la mingea care l-a depăşit pe Popov, Romario rămânând în poziţie de gol.

Dumitraș – În prima repriză a fost întors pe toate feţele de Romario Kortzorg. În partea a doua a creat superioritate cu învăluirile din bandă şi a oferit câteva centrări utile. A avut şi el ocazia sa de gol, în debutul reprizei secunde, cu o lovitură de cap deviată în corner.

Popov – Meci bun al bulgarului. Pe atac poziţional şi la intercepţie este nedepăşit, când este prins pe viteză are mari probleme.

Kay – Unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în meciul cu ASA. Cu detenta sa a rezolvat multe mingi trimise spre careul lui Bălgrădean. A reluat bine la cornerul executat de Zlatinski, dar mingea a trecut milimetric de capul lui Bawab şi de poartă.

Vătăjelu – Mingea trimisă de el cu dreptul, pe final, îl depăşise pe Stăncioiu şi se îndrepta spre plasă, dar dintr-un smoc de iarbă a ieşit din cadrul porţii. Pasiv la reluarea lui Jazvic de 1-0. A irosit lovitura liberă de la 25 de metri din repriza a doua, şutând departe de poartă.

Nuno Rocha – Prestaţie mai convingătoare în banda dreaptă, şi-a pus în valoarea viteza, depăşindu-l pe Golanski destul de des. A scos mai multe lovituri libere, inclusiv pe cea din care am egalat. Reluarea sa cu capul din repriza a doua a sărit din gazon peste poartă, înregistrându-se doar o altă ratare imensă.

Zlatinski –Apare mereu în fazele decisive. A executat lovitura liberă din care oaspeţii au marcat în propria poartă şi a ţintit bara cu un şut de la 30 de metri. A pasat la majoritatea ocaziilor Ştiinţei din partea secundă, servindu-i pe Kay, Rocha, Dumitraş sau Curelea. Totuşi, când are mingea, refuză parcă să avanseze în terenul advers, chiar dacă are spaţiu, căutând mereu să paseze. La golul oaspeţilor a fost pasiv pe respingere, atât el cât şi Vătăjelu asistând la reluarea lui Jazvic.

Mateiu – Şi de această dată a fost printre remarcaţi, munca sa la mijloc fiind esenţială. L-a dominat pe N’Doye în duelurile directe. Unicul reproş i s-ar putea face că nu ş-a blocat pe Romario la şutul care a precedat deschiderea scorului. Ignorat pe nedrept de Iordănescu la selecţie, Mateiu este de departe cel mai bun jucător al Ştiinţei în acest sezon. Va lipsi la Chiajna, după ce a încasat al patrulea cartonaş galben în campionat.

Bancu – Începe ezitant meciurile, dar treptat capătă consistenţă în joc. A avut o prestaţie bună şi cu ASA, depăşindu-şi des adversarii direcţi, învăluind în permanenţă şi coborând în permanenţă în defensivă. Centrarea sa şutată era assist pentru Nuno Rocha, dar un picior salvator al lui Bejan a păstrat remiza.

Bawab – Chiar dacă nu a avut multe ocazii de poartă, a făcut unul din meciurile bune ale sale din acest sezon, deşi nu se antrenase aproape toată săptămâna. A jucat mult pentru coechipieri, a fost în permanenţă dispus să preia între cele două linii de apărare ale oaspeţilor. A fost de două ori oprit aiurea de arbitru, în prima repriză când se afla singur în mijlocul careului advers şi nu s-a lăsat avantaj şi când scăpase în bandă, în partea secundă şi s-a dictat ofsaid. A fost atât de aproape de mingea trimisă cu capul de Kay cu un sfert de oră înainte de final.

Curelea – La revenirea ca titular, după meciul de Cupă de la Bacău, atacantul n-a făcut un meci rău, dar a ratat trei ocazii mari de a marca. În prima repriză s-a lăsat pe spate cât a şutat într-o minge ajunsă la el întâmplător. În partea a doua l-a nimerit pe Stăncioiu din două situaţii excelente, la o lovitură liberă executată rapid şi cu o lovitură de cap din 6 metri. A fost schimbat şi pentru că avea deja un galben şi era destul de nervos din cauza ratărilor.

Băluță – Unicul jucător introdus de Săndoi pe parcursul jocului nu a adus niciun plus şi probabil şi prestaţia lui l-a determinat pe antrenor să nu mai apeleze la altă înlocuire.