Teatrul „Colibri”, invitat la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați

0
547

Artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova urcă astăzi pe scena Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați, pentru a prezenta „Prințul Broască”, după Frații Grimm, spectacol premiat deja la câteva evenimente de gen din țară. Organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” – Secția Păpuși „Gulliver”, cu sprijinul Primăriei municipiului Galați, festivalul se desfășoară în perioada 11-15 noiembrie. Această a XXII-a ediție – una cu caracter competitiv – mai reunește trupe din București, Iași, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Constanța, Ploiești, Baia Mare ș.a., două reprezentații ale teatrului-gazdă, precum și actori din Turcia și Republica Moldova. În program mai sunt cuprinse o lansare de carte și spectacole pentru adulți.

Deschiderea Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” are loc astăzi, ora 9.30, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, unde va fi urmată, la ora 10.00, de spectacolul „Prințesa și broscoiul” al Teatrului „Țăndărică” din București. Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova va prezenta „Prințul Broască” începând cu ora 11.30, în Sala Studio.

Reprezentația – dramatizare de Veselin Boidev după Frații Grimm –, în regia lui Todor Valov, scenografia și costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuși confecționate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova și Aurelia Sadovska, îi are în distribuție pe actorii Cosmin Dolea, Oana Stancu, Adriana Ioncu și Alis Ianoș.

Spectacolul „Prințul Broască” a fost distins în 2013 cu Premiul pentru cea mai bună interpretare, acordat actriței Adriana Ioncu, și cu Premiul pentru scenografie, oferit Stefkăi Kyuvlieva, la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” de la Cluj-Napoca. «„Prințul Broască” este o poveste despre importanţa, responsabilitatea şi consecinţele promisiunilor personale, un spectacol amuzant, vivace, comic, în stilul operei bufe, totul acompaniat de muzica clasică şi vitală a lui W. A. Mozart», spunea regizorul Todor Valov.

La această a XXII-a ediție a festivalului mai participă și alte prestigioase teatre de animație din țară, precum Teatrul „Luceafărul” din Iași, Teatrul pentru Copii „Ciufulici” din Ploiești, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu și Teatrul pentru Copii „Prichindel” din Alba Iulia. Acestea, dar şi multe alte teatre, îi aşteaptă pe cei mici cu spectacole inedite: „Cenuşăreasa”, „Prinţul fericit”, „Aladin”, „Dragonul”, „Pădurea de argint”, „Prinţ şi cerşetor” sau Fluierul fermecat”. Nici adulţii nu au fost uitaţi. Aceştia sunt aşteptaţi la spectacolele Companiei Passepartout „Dan Puric” din Bucureşti, care va prezenta piesa Necuvinte”, sau Godot Cafe-Teatru, tot din capitală, care va juca Bullets over Lipscani”, o comedie savuroasă după texte de Woody Allen.

Festivalul un caracter competitiv, iar spectacolele pentru copii vor fi evaluate de un juriu format din Florica Ichim – critic de teatru şi preşedinte al juriului, Radu Dinulescu – regizor, şi Ilie Zanfir – profesor, membru în Comisia de Cultură a Primăriei municipiului Galaţi. Aceştia vor acorda premii pentru cea mai bună regie, scenografie, muzică de spectacol, interpretare feminină, interpretare masculină, dar şi Marele Premiu.