Ştiinţa nu revine nici dacă va fi reprimită de FRF!

2
313

Mititelu a anunţat că nu ar putea susţine clubul şi nici nu vrea să îl cedeze

Suporterii pot să-şi ia gândul de la Universitatea măcar pentru încă 3-4 ani de acum încolo, cel puţin după spusele lui Adrian Mititelu. Chiar dacă FRF ar decide la Comitetul Executiv să reprimească în competiţie echipa pe care a dezafiliat-o în vara trecută, patronul nu are bani să îi susţină activitatea, el aşteptând despăgubirile de pe urma procesului intentat forului condus de Mircea Sandu pentru a readuce Universitatea Craiova în fotbal. În cazul în care Mititelu ar avea dreptate şi chiar ar obţine ceva, acest lucru s-ar întâmpla peste cel puţin trei ani, timp în care Ştiinţa va rămâne în stand-by. Mititelu recunoaşte că jucătorii pierduţi în urma dezafilierii nu mai pot reveni şi în acelaşi timp admite că nu are bani să susţină clubul, însă nu ia în calcul nici varianta de a renunţa la el în cazul cineva ar dori să-l preia cu datorii cu tot. „Nu nu am bani să fac echipă, am băgat 22 de milioane de euro şi mai am şi datorii 3 milioane de euro. Mi-au trecut sute de jucători prin mână, nu mai am răbdare să o iau de la capăt să cresc altă echipă, nu mai am nici 37 de ani şi nici energie. Fac echipă când primesc despăgubirile. FRF are de achitat despăgubiri foarte mari, pe care nu şi le permite. Să vedem dacă la vară mai e aceeaşi conducere. Să vedem, poate vor veni alţii şi vom ajunge la o înţelegere democratică. Nu se pune problema să nu fim înscrişi, dar problema e cu cine intrăm pe teren. Pentru că e imposibil ca jucătorii care au plecat să se mai întoarcă înapoi, am vorbit cu specialişti. Au semnat alte contracte” a spus Mititelu la Digisport.

Universitatea Craiova – un club dispărut!

Şansele ca Mititelu să aibă succes în tentativa sa de a obţine daune de la FRF sunt aproape nule, aşa încât toată această tevatură este făcută doar pentru a mai menţine încă o perioada atenţia îndreptată asupra sa. Practic, Universitatea Craiova nu mai există şi aşa va rămâne, fiindcă Mititelu nu intenţionează să renunţe la clubul pe care îl consideră „al său şi al copiilor, copiilor, copiilor săi”. Mititelu a ales calea dezafilierii deoarece ştia că nu va mai putea susţine financiar clubul, fiind în imposibilitate să-şi plătească jucătorii, care oricum şi-ar fi depus memorii şi ar fi plecat liberi. În plus, exista datoria de 7 milioane de euro la Victor Piţurcă, dar şi 3 milioane de euro datorii la Fisc, după cum recunoaşte însuşi deţinătorul echipei. Şansele ca locuitorii Craiovei să mai vadă fotbal de prim nivel sunt inexistente în acest moment. Municipalitatea încă suspină după dispariţia clubului care atrăgea imagine şi interes pentru Craiova, însă edilii dau din umeri şi invocă faptul că nu pot demara un proiect cu bani publici deoarece UEFA interzice acest lucru de la anul. Orice om de afaceri care ar fi interesat să investească în fotbal se loveşte de refuzul lui Mititelu de a ceda brandul Universitatea, al cărui datorii sunt oricum destul de mari. Însuşi deţinătorul echipei a admis că a refuzat câteva oferte de a ceda clubul, deoarece îl consideră afacerea propriei familii. În acestea condiţii, unica soluţie ar reprezenta-o preluarea unei echipe cel puţin de liga secundă şi încheierea unui parteneriat public-privat, pentru ca fotbalul craiovean să renască. De la anul va dispărea probabil şi centrul de copii şi juniori aflat în subordinea CJ Dolj, după ce acesta nu va mai avea cadru legal admis de UEFA şi nici scop în sine, întrucât echipa pentru care producea şi-a încetat existenţa. Copiii Craiovei vor lua astfel drumul şcolilor private de fotbal din oraş şi apoi al echipelor din regiune şi din ţară.

 

2 COMENTARII

  1. Ce munca a desfasurat numitul Piturca Victor (si cate zile a muncit in orasul Craiova in ultimii ani?), ca sa merite 7 milioane de euro (adica valoarea a 100 de apartamente cu 3 camere in Bucuresti), cand oameni cu studii superioare si toate gradele profesionale nu iau nici 5 sute de euro pe luna?
    Pare ca nimeni, mai ales cei care se autosesizeaza, nu observa acest lucru.

Comments are closed.