Liga Naţiunilor: O finală cu cântec!

0
66

Luis Enrique, selecţionerul Spaniei, s-a declarat mulţumit de echipa sa, chiar dacă aceasta a fot învinsă (1-2) de Franţa, aseară, pe „Giuseppe Meazza” din Milano (31.511 spectatori). „Roja” şi-a făcut jocul său şi multă vreme s-a impus psihologic pe teren. Câştigând în faţa campioanei Europei (Italia) –în semifinale- şi pierzând în faţa campioanei mondiale, în circumstanţele văzute, prin acordul VAR, fiindcă golul lui Mbappe (min. 81) a fost o lovitură pentru echipa spaniolă, care în prima repriză (min. 31) reclamase penalty la centrarea lui Rodri care a atins mâna lui Kounde, Spania a ieşit cu fruntea sus. Scandalul este însă imens în presa spaniolă de astăzi, care acuză poziţia de offside a lui Kylian Mbappe. Inclusiv cotidianul L’Equipe scrie astăzi aşa: „Mbappe parait entre legerement en position de hors-jeu mais l’assistance video valide le but, au grand dam des Espagnols”. A fost cel de al 19-lea gol la echipa naţională realizat de Kylian Mbappe, dar unul crucial al finalei Ligii Naţiunilor. Arbitrul englez, Anthony Taylor, susţinut de compatriotul său Stuart Attwell, asistentul VAR, a fost omul finalei. Au marcat Oyarzabal (min. 64) respectiv Benzema (min. 66) şi Mbappe (min. 80). Verdictul lui Ion Crăciunescu: în momentul pasei Kylian Mbappe era în afara jocului. Totuşi, dacă fundaşul spaniol Eric Garcia atinge mingea, nu e offside pentru că se consideră pasă de la adversar. Însă nu ştiu dacă o atinge sau nu, pentru că mingea nu îşi schimbă traiectoria”. „Offside fără doar şi poate. Clar”, decretează Oliver Andujar, fost mare arbitru spaniol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *