Reţinut pentru tăiere ilegală de arbori

0
456

Ieri, 10 octombrie, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Plenița au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 49 de ani, din Verbicioara, bănuit de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept și sustragere material lemnos.

 

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în cursul aceleiași zile, cel în cauză ar fi tăiat fără drept și sustras material lemnos din pădurea comunei Verbița, pe care l-a transportat cu un vehicul cu tracțiune animală, la locuința sa din satul Verbicioara.

Cel în cauză a fost depistat de un bărbat de 43 de ani, pădurar din cadrul Ocolului Silvic Perișor, care la momentul respectiv efectua o patrulare pe raza cantonului. Pădurarul a sesizat organele de poliție și totodată a procedat la urmărirea bărbatului până la locuința acestuia. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care l-au identificat pe cel în cauză în persoana unui bărbat de 49 de ani, din Verbicioara. Bărbatul a fost condus la sediul secției pentru audieri, fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept și sustragere de material lemnos. Materialul lemnos a fost indisponibilizat de polițiști și predat Ocolului Silvic. Având în vedere probaroriul administrat de polițiști, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept și sustragere matrial lemnos, fiind introdus în centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. În cursul acestei zile, bărbatul urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.