Craiovenii pot face parte din proiectul de teatru comunitar „Reacţie urbană”

0
65

Dacă sunteţi deja iubitor de teatru, trebuie doar să aveţi vârsta de peste 14 ani, să fiţi disponibili în perioada octombrie-ianuarie 2018 şi să completaţi un formular pentru a face parte din proiectul de teatru comunitar „Reacţie urbană” şi a adăuga, astfel, experienţa cunoaşterii unei producţie teatrale dintr-o altă perspectivă decât cea de spectator. Proiectul are ca scop producerea a două spectacole, ce pornesc de la două întrebări: „Unde ne întâlnim?” şi „Azi sau Mâine?”. Pentru primul, castingul va avea loc pe 15 şi 16 octombrie, ora 18.00, în Sala „I.D. Sîrbu”, iar premiera este anunţată pe 9 şi 10 decembrie.

„Reacţie urbană”, cel mai nou proiect al Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, este creat special pentru comunitate, care, pornind de la o serie de workshop-uri, va putea realiza o producţie teatrală trecând prin toate etapele specifice. Proiectul are ca scop producerea a două spectacole, care vor fi realizate atât cu profesionişti din echipa Naţionalului craiovean, cât şi cu cetăţeni ai oraşului selectaţi în urma unui casting.

«Cele două spectacole pornesc de la două întrebări, „Unde ne întâlnim?” şi „Azi sau Mâine?”, la care se aşteaptă răspunsul/răspunsurile venite din partea comunităţii. Pe baza acestora se vor construi spectacolele, începând de la text şi până la produsul cultural finit ce urmează să aibă parte de reprezentaţii pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, în sezonul de iarnă şi cel de vară al stagiunii 2017-2018», se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei. În vederea dezvoltării proiectului, echipei Naţionalului craiovean i se vor alătura 10 actori, 1 asistent regie, 1 asistent dramaturgie, 1 asistent producător, 1 asistent scenograf, 1 video editor, 1 fotograf, 1 grafician, 1 asistent PR, 1 social media and content editor.

În urma înscrierii şi a participării la casting sau interviu, după caz, persoanele selectate vor semna un contract de voluntariat pe care îl pot adăuga ca experienţa în CV. Pentru spectacolul „Unde ne întâlnim?”, castingul va avea loc pe 15 şi 16 octombrie, ora 18.00, în Sala „I.D. Sîrbu”, iar repetiţiile se vor desfăşura în octombrie-decembrie, în zilele de weekend. Premiera spectacolului este anunţată pentru 9-10 decembrie, iar următoarele reprezentaţii sunt programate pe 13-14 ianuarie 2018.