Concursul ASTRA Talent invită copii să deseneze ideea lor despre transmisia de înaltă definiţie

0
31

Luna trecută a debutat noul concurs anual ASTRA Talent, organizat de SES (Bursa de valori Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) în Bulgaria, Republica Cehă, Polonia, România şi Slovacia. Artiştii copii sunt invitaţi să îşi transpună pe hârtie ideea lor despre transmisia de televiziune HD prin satelit. Lucrările înscrise sunt evaluate de un juriu format din experţi, urmând să fie scoase la licitaţie în marea finală; toate încasările vor fi folosite pentru a sprijini Comitetul Paralimpic European pentru Jocurile de Tineret 2013. Competiţia se adresează copiilor din şcolile de arte cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani. Punctul central de comunicare este pagina web www.astratalent.eu, care este totodată şi punctul de colectare a lucrărilor artistice înscrise. Competiţia de talente urmează să se desfăşoare până pe 21 octombrie 2012. La finalul concursului, juriul specializat, recrutat din rândul reprezentanţilor Galeriei Nationale Slovace şi al altor artişti, va alege douăsprezece lucrări artistice care vor da culoare calendarului SES pentru anul 2013.

Licitaţia va avea loc online în luna noiembrie 2012

Alţi şase premianţi vor fi desemnaţi pe baza voturilor acordate de publicul general pe pagina web www.astratalent.eu.  „Copiii sunt bunul cel mai de preţ al planetei noastre. Prin susţinerea creativităţii lor, oferim tuturor un viitor mai bun. Rezultatele concursului de anul trecut ne-au depăşit aşteptările şi le vom ţine pumnii participanţilor de anul acesta. De asemenea, am hotărât să susţinem copii cu dizabilităţi în noua ediţie a concursului,” declara Barbara Uzunowa-Drymer, director Marketing ECE. Licitaţia va avea loc online în luna noiembrie 2012. Toate încasările acestei licitatii vor fi donate in sprijinul Comitetului Paralimpic European pentru Jocurile de Tineret 2013. „Jocurile de Tineret EPC reprezintă o competiţie internaţională a tinerilor sportivi cu handicapuri fizice. Suntem deosebit de recunoscători pentru sprijinul acordat de SES si pentru lucrările acestor copii artişti datorită cărora şi alţi copii au posibilitatea de a se bucura de emoţia participării la Jocuri”, declara Vítězslav Dohnal, directorul Fondului Filantropic Emil, co-gazda a Jocurilor.


SES este un important operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de 51 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.