M. Rădoi: “Meciul cu CFR, cel mai dificil din acest sezon”

0
398
Derby-ul etapei a 10-a a Superligii se dispută duminică, de la ora 21.30, în Gruia, între CFR Cluj şi Universitatea Craiova. Antrenorul Ştiinţei, Mirel Rădoi, a prefaţat duelul cu campioana:  

„O să întâlnim un adversar foarte bun, campioana din ultimii cinci ani, o echipă foarte bine organizată defensiv. CFR nu are nevoie de prezentare, are cel mai bun lot, are cel mai bun antrenor din România, antrenor foarte valoros, care poate schimba uşor sistemul de la un meci la altul. În momentul de faţă, CFR are două echipe şi jumătate, s-a văzut că au schimbat echipa în ultima vreme, 3-4 titulari din meciul din cupele europene se vor regăsi şi cu noi. CFR atacă bine poarta şi aduce mulţi jucători la finalizare, ştim că Deac intră între linii şi pasează exact, Petrila sau Yeboah iau acţiuni individuale, nu ne pot suprinde numai la faze fixe, ci şi prin multe alte lucruri. Acum doi ani, CFR a câştigat campionatul la Craiova, deşi a fost condusă şi antrenorul era acasă, în faţa televizorului, vă daţi seama de forţa lor. Pentru Dan Petrescu este aproape imposibil să piardă trei meciuri la rând pe teren propriu. Nu trec şanse multe fără ca CFR să nu marcheze într-un meci. Problema mare va fi dacă noi nu ne vom pregăti foarte bine, pentru că vom întâlni cel mai dificil adversar din acest sezon, trebuie să ne ridicăm şi noi la nivelul lor.  Lupta este la început, fiecare încercăm să acumulăm puncte, în play-off se va decide totul. Cred că au simţit şi băieţii că am avut o săptămână la dispoziţie în premieră, i-am încărcat puţin, dar trebuie să se obişnuiască, antrenamentele vor fi din ce în ce mai lungi şi mai grele, iar în pauza pentru naţionale trebuie să întreţinem ce au făcut în vară. Koljic, Baiaram şi Silva sunt în afara lotului, a revenit numai Roguljic, am avut ceva probleme şi cu Ivan. Pe Markovic trebuie să-l aducem într-o formă sportivă cât mai bună, nu contează numai golurile, atacul este prima linie de presing, sunt primii fundaşi. Degeaba îl ajutăm noi pe Markovic, dacă restul nu-l ajută, mai avem de lucru la faza de atac, şi Rivaldinho mai are până când să-i prindă din urmă pe ceilalţi. Eu vreau să am cât mai mulţi jucători la echipa naţională, mai ales că nu jucăm în grupele  europene, fiindcă numai astfel le poate creşte cota jucătorilor. Nu mă interesează cum arată acum gazonul, sperăm să fie gata la meci, casa noastră e aici, dar nu ştim dacă vom juca la Craiova sau la Severin, aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Poate pentru unii i-au surprins aceste transferuri, dar noi aveam informaţii despre latura umană şi sportivă a jucătorilor care au venit. E prima oară când aud de Luckassen, nu s-a discutat în club despre acest jucător, probabil apar tot felul de zvonuri în această perioadă, se aruncă tot felul de nume pentru ca să se spune că dacă Universitatea îl vrea pe jucătorul x, atunci se vor găsi alte echipe care să-l ia”.

 Fundaşul Bogdan Mitrea a comentat şi el duelul cu ardelenii: „Ştim bine ce joacă de atâţia ani CFR, va fi un meci dur, cu multe contacte, sperăm să punem în practică tot ce am exersat. Noi suntem hotărâţi să facem un meci bun, nu cred că se gândeşte nimeni la egal când intră pe teren. Jucăm în deplasare la echipa campioană, nu putem spune că avem prima şansă, dar este un derby. Mai am de lucru, deşi mă integrez pe zi ce trece. Farul ne-a surprins pentru că ne-au taxat la fiecare greşeală, nu ne-au creat ei presiune, ci au speculat erorile noastre. Mereu mi-am dorit să progresez, să mă duc la mai bine, m-a surprins pe moment oferta Craiovei, a fost dorinţa mea să vin, este un pas în faţă în cariera mea şi nu puteam să-l ratez. E un campionat mai strâns, au revenit echipele de tradiţie, toată lumea s-a întărit, te poţi încurca sau poţi bate pe oricine”.