Tentativă de lovitură de stat, finanţată din exterior

0
66

PSD cere declanşarea unei anchete după dezvăluirile membrului #rezist privind planul de înlăturare a Guvernului prin forţă: “Indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională… Cetăţenii României au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine a plătit… S-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva ordinii constituţionale”

Iată comunicatul PSD din 11 septembrie 2018:

PSD cere instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile de o gravitate excepţională care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale impotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale.

PSD consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român.

Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic ci un risc major care vizează România.

În egală masură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparenţă totală a surselor de finanţare şi a intereselor celor care iniţiază, intreţin şi amplifică proteste de stradă în România”.