Referendumul pentru redefinirea noţiunii de familie

0
68

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni seara, într-o emisiune TV, că pentru social-democraţi ”este fundamental” referendumul pentru redefinirea noţiunii de familie, dar în viitorul apropiat, vor iniţia şi alte modificări ale Constituţiei.

”Este fundamental pentru noi, este o cumpănă pentru acest popor referendumul pentru familie din 7 octombrie. PSD are nevoie să fie acum concentrat pe ceea ce urmează, atât în Parlament, cât şi în viaţa publică, atât în ceea ce priveşte acţiunile guvernamentale, cât şi în ceea ce priveşte legile la care vom începe să lucrăm serios. Avem nevoie mai mult decât oricând de concentrare şi unitate”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Senatul dezbate astăzi, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

Pe 1 septembrie, într-o şedinţă a grupurilor parlamentare care s-a desfăşurat la Neptun, conducerea PSD a decis ca referendumul pentru redefinirea noţiunii de căsătorie în Constituţie să aibă loc pe 7 octombrie.

Pe 2 septembrie, după şedinţa Biroului Politic Naţional, preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că, deşi partidul susţine referendumul pentru redefinirea noţiunii de căsătorie în Constituţie, nu va impune membrilor cum să voteze.

”Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o iniţiativă cetăţenească semnată de trei milioane de cetăţeni români, pe care îi respectăm ca opţiune. În ce ne priveşte, noi am susţinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat şi un protocol între BPN şi Coaliţia pentru Familie. Nu vom impune fiecărui membru al PNL să voteze într-un anume fel. Fiecare membru PNL se va poziţiona în funcţie de cum îi dictează conştiinţa”, a declarat Orban.